KRISTIANSAND: Med to måneder igjen til det norske seriespillet starter, er det mye bevegelse rundt omkring i landet på overgangsmarkedet.

Start, som er i en økonomisk krise og trenger positiv egenkapital innen utgangen av juni for å unngå poengtrekk, har allerede solgt 19 år gamle Emir Derviskadic til eliteserieklubben Haugesund for 2,2 millioner kroner.

Fædrelandsvennen har tidligere også omtalt at både Haugesund og Fredrikstad har vist interesse for Starts 20 år gamle sisteskanse, Jasper Silva Torkildsen, som for øyeblikket er det heteste salgsobjektet i klubben.

Rett før jul la Haugesund inn et bud på to og en halv millioner kroner, som ble blankt avslått av Start. Fredrikstad har også prøvd seg med et bud på over tre millioner kroner. Det ble også avslått av sørlandsklubben.

Det betyr imidlertid ikke at jakten på Torkildsen er over.

For ifølge Fædrelandsvennens opplysninger kom Haugesund tilbake til Start med et nytt og forbedret bud, som ble avslått på mandag.

Nettavisen skrev tidligere denne uka at Haugesund-keeper Egil Selvik er jaktet av Bodø/Glimt. En overgang er ventet å gå i boks innen kort tid, og Haugesund har lenge sett på Torkildsen som hans ideelle erstatter.

Fædrelandsvennen er ikke kjent med størrelsen på det siste Haugesund-budet som ble avslått, men ifølge flere kilder krever sørlandsklubben minst fem millioner kroner for den alderbestemte landslagskeeperen sin.

Interesse fra Drammen

Haugesund er imidlertid ikke den eneste klubben som ønsker å sikre seg Torkildsen. Ifølge VG er Strømsgodset-keeper Viljar Myhra på vei til den danske Superliga-klubben Odense. Nettavisen skriver at overgangen kan ha en totalramme på rundt 15 millioner kroner, inkludert bonuser.

Etter det Fædrelandsvennen kjenner til, har Strømsgodset de siste dagene intensivert jakten på å finne Myhras erstatter. Torkildsen skal være ett av navnene som står høyt oppe på blokka til drammenserne.

Slik Fædrelandsvennen forstår det, skal interessen for Torkildsen være så konkret at Strømsgodset innen kort tid planlegger å gjøre et fremstøt.

Må selge

Torkildsen har spilt 51 offisielle kamper for Start etter overgangen fra Vigør for tre år siden. Den høyreiste sisteskansen fra Hellemyr har også spilt ni aldersbestemte kamper med det norske flagget på brystet.

Start befinner seg i en krevende økonomisk situasjon. Det estimerte underskuddet for i fjor er på rundt ti millioner kroner, noe som resulterer i at Start har en negativ egenkapital rundt syv millioner kroner per i dag.

På det ekstraordinære årsmøtet i forrige uke, som endte med at det sittende styret ble felt, avslørte styret at de har jobbet med å selge en til to nøkkelspillere for å få inn etterlengtet kapital.

Hvis ikke klubben klarer å vise til positiv egenkapital innen utgangen av juni, risikerer de poengtrekk. I verste fall kan konsekvensen bli degradering til 2. divisjon hvis egenkapital ikke er positiv innen året er omme.

Et salg av Torkildsen kan lette på den økonomiske situasjonen i klubben.