Det som lenge lå an til å bli en tam hovedkamp i eliteserierunden fikk en brå vending et kvarter ut i andre omgang:

• Tidligere Vålerenga-spiller Bilal Njie sendte Haugesund i ledelsen da han fikk vendt opp og avsluttet i 16-meteren med midtstopper Henrik Heggheim i ryggen.

• Bare fem minutter senere utlignet 18 år gamle Magnus Bech Riisnæs for gjestene fra Oslo med sitt første eliteseriemål i sin første seriekamp fra start for Vålerenga. Indreløperen skar inn i banen og avsluttet med venstrefoten, og via Kevin Martin Krygård satt utligningen for VIF.

Magnus Bech Riisnæs er sønn av tidligere Vålerenga- og Kongsvinger-spiller Dag Riisnæs.

• Kort tid etter utligningen gikk Henrik Bjørdal ned i FKHs 16-meter, og fikk til slutt straffespark etter en lang VAR-sjekk på tre minutter.

• Vålerengas midtbanemann tok straffen selv, men keeper Egil Selvik gikk rett vei og reddet mesterlig.

STRAFFEREDNING: Haugesunds sisteskanse Egil Selvik gjorde alt rett for hjemmelaget da Vålerenga fikk straffespark i andre omgang. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Bjørdal scoret på straffe forrige serierunde mot Rosenborg, men maktet ikke sette ballen i mål mot Haugesund og Selvik.

Førsteomgangen inneholdt få sjanser for både Haugesund og Vålerenga, men hjemmelaget hadde ballen i mål på et tidspunkt. Likevel ble Bilal Njies første nettkjenning annullert da VIF-kaptein Stefan Strandberg ble dyttet av Mads Sande like før ballen gikk mellom stengene.

Få minutter senere måtte VIF-stjerneskuddet Seedy Jatta av med skade etter en takling fra Krygård. 19-åringen har fått mye tillit som midtspiss denne sesongen, og sto med tre målpoeng mot de to siste kampene mot Lillestrøm og Rosenborg.

Inn for Jatta kom veteranen Torgeir Børven.

ANNULLERT SCORING: Tidligere Vålerenga-spiller Bilal Njie satte ballen i mål i første omgang, men ble avblåst etter at Stefan Strandberg ble felt av en FKH-spiller. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Det endte 1–1 i Haugesund, og vertene spilte uavgjort i tredje kamp på rad. Vålerenga spilte på sin side uavgjort for første gang denne sesongen.