Tripic tok frisparket som Sondre Langås stanget i mål, før han selv satte inn 2–0 på flott vis i annenomgang.

– Det er fantastisk. Det er en fin måte å starte siste tredjedel av sesongen. Det er alltid tøft å møte Haugesund, sier Tripic til TV 2.

Dermed er Viking tilbake på seierssporet. Laget fra Stavanger sto med ti strake seirer før de spilte 1–1 mot Vålerenga i forrige serierunde.

Vi må helt tilbake til 6. juni for å finne sist gang Viking tapte (3–4 mot Molde).

Viking klarte ikke bare å beholde sine beste spillere i overgangsvinduet, men forsterket også med blant andre Sondre Langås (22).

Trønderen, som startet i midtforsvaret på grunn av en skade på David Brekalo, stanget Viking i ledelsen like før pause.

– Det betyr utrolig mye, sier Langås til TV 2 etter sin første Viking-scoring.

– Vi mangler Eliteseriens beste spiller i David Brekalo, men så kommer Sondre Langås inn og spiller en magisk kamp. Han er med å avgjøre kampen for oss, sier Tripic om 22-åringen.

Det var Viking-kapteinen som tok dødballen. Han noterte seg dermed for sin sjette målgivende pasning denne sesongen. Midtveis i annenomgang satte han også inn sin 11. scoring.

Samuel Adegbenro fant Tripic med en strøken pasning. Viking-kanten dro seg innover i banen, før han curlet ballen i det lengste hjørnet.

Seieren gjør at Viking tilbringe natten på tabelltopp, så er det opp til Bodø/Glimt å gjenerobre den søndag. De møter Rosenborg på Lerkendal.

Dersom Bodø/Glimt vinner, vil de ha like mange poeng som Viking (48 poeng), men gå foran på grunn av bedre målforskjell.

Tromsø, nummer tre på tabellen, tar imot HamKam på hjemmebane.