Chelsea prøvde og prøvde foran eget publikum på Stamford Bridge, men det setter seg ikke for Mauricio Pochettinos nye mannskap.

Nottingham Forest trengte bare ett mål for å raske med seg alle tre poeng fra besøket i sør – det har ikke skjedd siden 1995.

Tidligere Manchester United-spiller Anthony Elanga kom inn fra benken på tampen av første omgang, og brukte bare tre minutter av andre på å sette sitt første mål i Forest-trøya.

– Jeg trenger å bygge opp selvtillit. Jeg fikk ikke gjort så mye av det i Manchester United, men her føler jeg at jeg har tilliten til manageren, sier Elanga til BBC.

Elanga fikk begrenset med spilletid under Erik ten Hag i United, og ble solgt til Forest i sommer. Før lørdagens kamp hadde ikke den svenske 21-åringen scoret et Premier League-mål på 19 måneder.

– Forhåpentligvis kan disse mulighetene bli til flere kamper fra start, flere mål og flere målgivende, sier matchvinneren.

Taiwo Awoniyi spilte en elegant pasning gjennom til sin svenske lagkompis som fikk det til å se fryktelig enkelt ut da han trillet ballen forbi Robert Sánchez i Chelsea-målet.

FORNØYD: Anthony Elanga er fornøyd med tilliten han får fra Nottingham Forest-manager Steve Cooper. Foto: JUSTIN TALLIS / AFP / NTB

Fra 1–0-målet og ut handlet det aller meste om Chelsea – uten at det ble en suksesshistorie.

Midtstopperduoen Joe Worrall og Willy Boly reiser nok hjem til Nottingham med møre lår og stive legger. Duoen stoppet absolutt alt Chelsea hadde å komme med.

Med unntak av i én situasjon – og da var det smått utrolig at det ikke sto 1–1:

Raheem Sterling gjorde alt rett ned langs høyre side før han la ballen perfekt igjen til Nicolas Jackson tre meter fra mål.

Buret gapte, men på mirakuløst vis klarte senegaleseren å sette ballen over mål.

Tapet gjør at Chelsea allerede etter fire runder har havnet bak i toppkampen. Åtte poeng er det opp til Manchester City på tabelltopp etter at Erling Braut Haaland herjet med Fulham lørdag ettermiddag.

Grafikk: www.sofascore.com