– Se på Palmer. Han ignorerer det. Han er iskald, sier The Times-sjefskribent Henry Winter til VG når han etter kampen ser klippet av hendelsen.

– Og for å være helt fair, så gjorde Palmer det samme mot Haaland da han forsøkte å ødelegge gresset rundt straffemerket i første omgang.

Det som var en heseblesende, utrolig underholdende og allerede målrik kamp, skulle få sitt klimaks på overtid på Stamford Bridge søndag kveld.

Manchester City ledet 4–3. Chelsea fikk straffe. Cole Palmer skulle ta det. Med andre ord var anledningen helt spesiell. Palmer har spilt i City siden han var guttespiller. Så sent som sist sommer ble han solgt til nettopp London-klubben.

TOK EN PRAT: Erling Braut Haaland og Cole Palmer, her underveis i kampen mellom Manchester City og Chelsea på Stamford Bridge søndag kveld. Foto: JOHN SIBLEY / Reuters / NTB

Om ikke nervene til Palmer var i helspenn fra før av, ble det ikke lettere da Haaland skulle forsøke å påvirke ham.

TV-bildene viser at nordmannen tar en aktiv rolle i å prate til hans tidligere lagkamerat før han forsøker å dekke til munnen med hånden sin.

– I de to minuttene og 45 sekundene (før straffen) var det som om Palmer var i en iglo. Han holdt seg unna alt, han var iskald, rolig, samlet og tok seg sammen. Og da han tok straffen så kunne du se hvilken overbevisning han skjøt med, beskriver Chelsea-sjef Mauricio Pochettino etter kampen.

For Palmer lot seg ikke påvirke. Skuddet gikk i mål. Det reddet ett Chelsea-poeng og sendte City – som trolig tenkte at de hadde seieren i sin hule hånd – ut i skuffelse.

Men flere var imponerte.

– For en straffe under et slikt press. Mot en keeper som kjenner ham så godt. Den arrogansen den fyren har. Fotballarroganse, sier Jamie Carragher, eks Liverpool-spiller og i dag ekspert i Sky Sports.

Spørsmålet er – slik Winter nevner – om det ikke var Haalands måte å svare på det nordmannen selv ble utsatt for i den første omgangen.

Jærbuen fikk nemlig straffe i det 20. minutt. TV-bildene viser hvordan Palmer, midt i protestene, forsøker å ødelegge deler av straffemerket kort tid før Haaland skulle skyte. Uten at det fikk noen innvirkning på selve resultatet. For også Haaland scoret på sitt forsøk var ellevemetersmerket.

– Alle spillerne gjør det nå. Det jeg ser nå er at spillerne lager en ring rundt straffeområdet. Og hva skal du gjøre? Få vaktene til å gå inn på banen? Du skal ikke gjøre sånn, men det er opp til dommeren som er der, sier Winter om hendelsen som riktignok sørget for at Palmer fikk gult kort.

VAR RASENDE: Chelsea-manager Mauricio Pochettino, her kort tid etter søndagens 4–4-kamp mot Manchester City. Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters / NTB

Etter kampen ble det også enda flere omdiskuterte situasjoner. Spesielt en hendelse mellom de to managerne ble tema på pressekonferansene.

Pep Guardiola rakte nemlig ut en hånd til kollega Mauricio Pochettino, men fikk i stedet en kald skulder tilbake.

Pochettino hadde nemlig øynene kun på dommeren, som Chelsea-manageren mente blåste av kampen for tidlig, og midt i en potensielt farlig kontring for hjemmelaget.

– Det er ikke noe problem, sier Guardiola selv om hendelsen.

– Jeg vil ikke snakke et ord om det. Det går fint. Det er følelser. Det kan skje med meg også. Jeg vil ikke bli misforstått. Og det har skjedd før med Pochettino. Det går fint, gjentar City-manageren.

Da Pochettino stilte til pressekonferanse hadde frustrasjonen lagt seg. Han ville beklage til dommeren for reaksjonen.

– I det øyeblikket spurte jeg Anthony (dommer Anthony Taylor) hva i h****** er det som skjer. «Hvorfor blåste du av da?». Jeg sa også at jeg fortjente et kort for det, fordi jeg gikk over streken.

– Men jeg vil unnskylde. For det er ikke et godt bilde av hvem jeg er. Jeg vil også si unnskyld til Guardiola, fordi jeg så ham ikke i det øyeblikket (der Guardiola ville takke for kampen).