Man skulle ikke trodd at det var Bodø/Glimt som var seriemestere i Eliteserien om man kun hadde sett kampen på Brann Stadion denne sesongen.

For Brann var rett og slett overlegne fra starten på eget gress.

– Det er helt fantastisk. Nå er vi ferdige med hjemmesesongen. Vi avsluttet den på veldig pent vis. Det har publikum fortjent, sier Bård Finne til TV 2.

Allerede til pause ledet Brann hele 3–0 over seriemester Glimt, og minuttet ut i andre omgang økte de ledelsen til 4–0.

– I alle dager. Dette er flaut, sier VGs fotballekspert Kjetil Rekdal om Glimt etter at Niklas Castro satte inn 4–0 til hjemmelaget.

Til slutt endte Brann-festen i en 4–2-seier.

Allerede etter seks minutter gikk Bergen av hengslene. Bård Finne viste nerver av stål da han med en lekker skuddfinte kvittet seg med Odin Bjørtuft og trillet inn ledermålet fra 10 meter.

Samme mann var på plass etter snaue halvtimen og doblet ledelsen med sesongens 16. scoring.

– Når Finne har fintet skudd, har Glimt-spillerne bare rast forbi. Han har fintet dem opp til Bodø og ned til Kristiansand. Enorm, sier Rekdal om Branns toppscorer.

– Jeg og Erik Huseklepp (Branns assistenttrener) har snakket om den skuddfinten lenge. Det er godt å få den ut i kamp, sier Finne til Ballspark i BT.

– Han spilte en fantastisk kamp, sier Brann-trener Erik Horneland om sin egen spiss.

Bare minuttet før hadde Niklas Castro fått en scoring annullert for offside.

Fem minutter før pause satte Castro ballen i nettet enda en gang. Igjen ble det avblåst for offside, men denne gangen gikk VAR inn og godkjente scoringen.

Minuttet etter pause scoret Castro sitt andre for kvelden. Tobias Gulliksen og Oscar Kaprskarmo reduserte for seriemesterne.

VISER MUSKLER: Brann viste et imponerende høyt toppnivå mot Bodø/glimt. Her feirer Niklas Castro og Japhet Sery Larsen. Foto: Bjørnar Morønning / NTB

I Aalesund møtte medaljejagende Viking det fortapte bunnlaget i ligaen.

Viking tok kommandoen fra start og tok ledelsen allerede etter ett minutt på et hjørnespark. Det var også oppskriften ti minutter senere da Samuel Adegbenro doblet ledelsen etter nok et hjørnespark.

Sander Svendsen og Zlatko Tripic pyntet på resultatet til 4–0.

Tromsø gjorde også hjemme mot nedrykkstruede Haugesund. Etter drøye halvtimen var Christophe Psyché først på en lekker hælflikk fra Lasse Nordås og styrte inn leder målet.

Niklas Vesterlund økte ledelsen til 2–0 i andre omgang, så reduserte Sory Diarra kvarteret før slutt til 2–1.

MEDALJE I SIKTE: Niklas Vesterlund og Tromsø kan rekke tunge til Viking og ta medalje om de slår Vålerenga i siste serierunde. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Med dagens resultater ligger Brann poenget foran Tromsø på sølvplassen med én serierunde igjen.

Brann møter Strømsgodset borte, mens Tromsø møter Vålerenga hjemme. Viking har tre poeng opp til Brann og møter Rosenborg på hjemmebane i siste serierunde.

Brann har en mye bedre målforskjell enn både Tromsø og Viking.