Under oppgjøret mellom RKC Waalwijk og Ajax lørdag kveld ble keeper Etienne Vaessen liggende bevisstløs etter den duell med Ajax-spiss Brian Brobbey.

28-åringen ble fraktet av banen på båre og senere fraktet til sykehus.

Søndag kveld sier RKC-kaptein Michiel Kramer til nederlandske NOS at keeperen er utskrevet fra sykehuset.

– Jeg tror han hadde en relativt god natt og dro hjem på ettermiddagen. Det er positive nyheter. Heldigvis kan vi nå si at han har det bra, sier Kramer.

– Det var ingen synlige blødninger eller andre store ting. Han svelget tungen, så legen måtte fikse det først, sier kapteinen videre.

Han forteller og at legen begynte med hjerte-og-lungeredning på keeperen.

– Da tenker man hjertestans eller enda verre. Det var et sjokk, men etterpå hørte jeg at dette er den nye protokollen etter tilfellet med Nouri.

Hendelsen Kramer viser til er skaden til den tidligere Ajax-spilleren Abdelhak Nouri. Han falt om på banen med hjertestans i 2017. Nouri fikk en permanent hjerneskade og trenger daglig oppfølging resten av livet.

BLE DEKKET TIL: Spillerne gikk kjapt rundt Etienne Vaessen for å hindre innsyn. Etter hvert kom det tepper på banen for å dekke til enda mer. Foto: Hollandse Hoogte/Shutterstock / Shutterstock

Tidligere søndag morgen hadde klubbdirektør Frank van Mosselveld uttalt til ESPN at Vaessen var i stabil tilstand og at keeperen var på sykehus for videre undersøkelse.

– Det ser bedre ut enn lørdag kveld. Det har blitt foretatt undersøkelser, men resultatene er foreløpig ikke klare, sier van Mosselveld.

Etienne Vaessen (28) gikk inn i en duell med Ajax-spiss Brian Brobbey i det 83. minutt. De kolliderte og samtlige spillere ropte på medisinsk personell. Vaessen lå tilsynelatende bevisstløs på banen.

RKC-spillerne så nesten med en gang at noe var galt, inkludert kaptein Michiel Kramer, som umiddelbart signaliserte at det trengtes behandling.

Spillerne gikk kjapt i ring rundt keeperen for å hindre innsyn til den medisinske behandlingen. Etter hvert kom det også tepper på banen for å dekke til enda mer.

ESPN skriver at fordi keeperen ikke var ved bevissthet ble en hjertestarter hentet inn for å gjøre gjenopplivingsforsøk, men at det etter all sannsynlighet var en hodesmell – og ikke hjerteproblemer – som gjorde at Vaessen var bevisstløs.

Flere spillere gikk fortvilet rundt på banen og gråt åpenlyst. RKC-trener Henk Fraser var tydelig opprørt og forlot banen raskt.

– Mine damer og herrer, dere har nettopp sett hva som skjedde. En rekke RKC-spillere var så opprørt over dette at det ble besluttet å stoppe kampen permanent, sa kampspeakeren ifølge Algemeen Dagblad.

Etter en stund kom flere spillere ut på banen igjen for å takke publikum.

BÅRET UT: Etienne Vaessen ble båret ut etter fem minutter. Foto: MAURICE VAN STEEN / EPA / NTB

RKC Waalwijk skriver litt over midnatt følgende på sin X-konto:

– Vi er ekstremt sjokkert over hendelsen på banen med vår keeper Etienne Vaessen. Vi kan meddele at han etter omfattende legeundersøkelse er ved bevissthet og er fraktet til sykehus for videre undersøkelse. Vi ønsker Etienne masse styrke og håper å ha han med oss ​​igjen snart.

Ajax ledet 3–2 da kampen ble avbrutt.