Oppgjøret lørdag kveld skulle vært den første kvalifiseringskampen om opprykk til Eliteserien. Vinneren skal etter planen møte Kristiansund på onsdag.

Men på grunn av for dårlige spilleforhold på Sør Arena - en glatt bane der varmekablene ikke var slått på - ble kampen avlyst.

– Man har med vilje valgt å ikke ha en bane klar. Det blir for dumt og amatørmessig, sier Bryne-trener Kevin Knappen til VG om situasjonen.

Overfor Fædrelandsvennen innrømmer Starts sportssjef, Magni Fannberg Magnússon at varmekablene ikke var skrudd på.

– Vi får bare legge oss flate. Det er klart det handler om økonomi. Det er noen 10.000 det koster. Det er problematisk, sier Magnússon til Fædrelandsvennen.

LEGGER SEG FLATE: Starts sportssjef Magni Fannberg Magnússon (t.v) innrømmer at klubbens avgjørelse om å ikke skru på varmekablene på Sør Arena var feil. Til høyre hovedtrener Sindre Tjelmeland. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Daglig leder i Start, Terje Marcussen, uttalte til TV 2 at de ønsket å få spilt kampen søndag kveld i Skien - da med lån av Odds hjemmebane.

Det er ikke aktuelt for Bryne, som lørdag kveld sitter på bussen hjem mot Jæren.

Dere regner med at dere får tilkjent seieren?

– Ja, vi regner med det. Reglene er klare. Start har vært informert i god tid, værmeldingene har vært klare. Forholdene kom ikke som en overraskelse på noe, oppsummerer Knappen.

§12–6 i Norges Fotballforbund sitt kampreglement sier følgende:

«Klubb som arrangerer en kamp plikter til å stille reglementer bane og spillermateriell til fastsatt tid»

Videre sier paragrafen at dersom kampen ikke kan starte senest 45 minutter etter fastsatt tidspunkt på grunn av mangler hos arrangørklubben vil arrangørens lag tape kampen og resultatet bli satt til 0–3.

PÅ VEI HJEM: Bryne-trener Kevin Knappen sier til VG at de ikke ser for seg å spille kamp mot Start i Skien på søndag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Konkurransedirektør Nils Fisketjønn i Norges Fotballforbund sier til TV 2 at begge klubber, dommer og kampdelegat sender en rapport til NFF i løpet av søndag.

– Deretter blir det fattet en beslutning i morgen ettermiddag, sier Fisketjønn.

Vinneren av oppgjøret skal etter planen møte Kristiansund til neste kvalikkrunde på onsdag.