I en pressemelding skriver IK Start at de er glade for å kunne meddele at Terje Marcussen har akseptert et tilbud fra klubben knyttet til hans bonusavtale.

Ifølge Start har Marcussen ikke på noe tidspunkt selv gjort krav på bonusen, til tross for at ansettelseskontrakten ga ham rett til dette.

– Medias påstander om at Terje har gjort krav på pengene er ikke sanne. Han har unnlatt å gjøre krav på pengene for å hjelpe klubben i en vanskelig økonomisk situasjon både i 2021, 2022 og 2023, skriver styret i IK Start.

Tidligere i april skrev regionavisen Fædrelandsvennen at den tidligere klubbsjefen krevde penger av Start.

Børre Fredriksen, styreleder i Start, ønsker ikke å utdype hvem de sikter til med formuleringen «media». Han ønsker heller ikke svare på spørsmål og viser til pressemeldingen.

Til VG sier sportsleder Pål W.Jørgensen i Fædrelandsvennen følgende om saken:

– Jeg skjønner veldig godt at det har vært utfordrende for Terje Marcussen og det han har vært gjennom – og også andre saker vi har skrevet om klubben. Vi har ingen annen intensjon om å fortelle folk om hva som skjer, sier sportslederen.

– Det er trist at folk på sosiale medier går på personer og ikke sak. Men det er forskjell på mediebehandlingen han har fått, og reaksjoner «der ute». Det må Start klare å skille på.

– Hvorvidt føler Fædrelandsvennen seg truffet av den kritikken i pressemeldingen?

– Det er kjedelig at forholdet mellom oss og klubben blir dårlig som følge av sakene klubben går gjennom. Men vi lever fint med å få kritikk, sier Pål W. Jørgensen.

I mandagens pressemelding står det videre at Marcussen heller ikke krevde noen form for godtgjørelser da han sluttet i klubben, og at han ikke har vært lønnsledende hos dem.

– Vi er lei oss for mediebehandlingen Terje har fått. Han har gjort sitt beste for klubben i flere år og intensjonene har bare vært gode, skriver klubben.

Styret opplyser at de ikke vil kommentere saken ytterligere eller oppgi størrelsen på tilbudet Marcussen har akseptert.

Denne artikkelen ble først publisert mandag 15. april. Den ble oppdatert tirsdag 16. april med svar fra styreleder i klubben og sportslederen i regionavisen. Artikkelen er også delvis laget ved hjelp av AI-verktøy fra Anthropic, og kvalitetssikret av VGs journalister.