Tromsdalen tok første stikk på bortebane med 2–1-seier onsdag, men i returkampen gikk Lyn rett i strupen på vertene og tok ledelsen før minuttet var spilt.

Anders Bjørntvedt Olsen, som også satte inn kampens første mål, økte til 2–0 like før pause. Dermed hadde gjestene fra Oslo snudd oppgjøret sammenlagt. Lyn holdt også tomålsledelsen kampen ut og er med det ett steg nærmere opprykk.

Nå venter to playoffkamper til mot Hødd på veien til nest øverste nivå. Hødd endte som nummer 14 i Obosligaen denne sesongen, mens Lyn kom på annenplass i den ene avdelingen i 2.-divisjon.

Dermed måtte Jan Halvor Halvor Halvorsens lag via kvalifisering mot Tromsdalen, etter at de var ett fattig mål unna å rykke direkte opp forrige helg.

Lyn kan gå opp til Obosligaen i 2024 etter å ha rykket opp fra 3.-divisjon forrige sesong. Klubben var sist i Eliteserien i 2009, men gikk konkurs året etter i 1.-divisjon.