Arsenal-manager Mikel Arteta avslørte nemlig følgende om klubbens norske kaptein etter 5-0-seieren mot Sheffield United:

– Vi har gått gjennom minuttene alle har spilt. Martin Ødegaard har hatt en liten ting som ikke har vært særlig behagelig i kampene.

I pressesonen på Emirates Stadium følger Bukayo Saka – kaptein da Ødegaard ble benket – opp med nøyaktig hva det er som feiler nordmannen.

– Han har spilt med litt smerte et sted i hoften. Han er en fyr som vil gi sitt beste for laget. Han er lederen vår og vil alltid være ute på banen, bekrefter Saka overfor VG.

– I dag ble han hvilt, og vi er glade for at vi vant uten ham. Men vi trenger ham for de neste kampene, sier Saka.

Sakas melding om hoftetrøbbel kommer i en tid der nordmannen har fått kritikk for prestasjonene på banen.

Ødegaard har spilt nesten alt, både for klubb- og landslag, hele sesongen. Derfor begrunnet Arteta også benkingen slik:

– Vi må rotere. Vi trenger energi. Vi må være påskrudd og skarpe. For å klare det, måtte jeg endre på laget.

Fra benken fikk uansett Ødegaard se laget hans ta en oppskriftsmessig seier.

Eddie Nketiah ble kampens store spiller, med hat trick før det var spilt en time, der det siste var av den særdeles lekre sorten.

  • Se Nketiahs første hat trick i Premier League for Arsenal under:

Med det endte Nketiah en ni kamper lang måltørke på best mulig vis. Men det var ikke det som betydde mest for hat trick-helten.

– Det er fantastisk. Det har ikke vært lett. Forrige måned mistet jeg tanten min, så jeg vil dedisere disse tre målene til henne. Familien hennes var her og så på, så det er et veldig spesielt øyeblikk, sier matchvinneren til BBC.

Like før full tid og på overtid pyntet Fábio Vieira og Takehiro Tomiyasu på resultatet og sikret en bunnsolid 5–0-seier.

– De utkjempet og utspilte oss i annenomgang. Det er det gode lag gjør, de har fysikken også. Vi vet at vi er langt nede nå, men spillerne som får sjansen må gripe den. Dette er nivået vi befinner oss på, er Sheffield United-sjef Paul Heckingbottom dom overfor BBC.