– Det føles spesielt. Det var deilig å se den gå inn, jeg hadde noen andre skudd som ikke satt, sier matchvinner Linnes på VG+ Sport.

– Jeg må hylle Klaksvik også, de gjør det vanskelig for oss.

En nervepirrende rysare var nemlig på vei mot straffespark-konkurranse da Martin Linnes sendte fullsatte Aker Stadion i lykkerus. Med et velplassert skudd fra 16-meteren i 111. minutt fikk Molde betalt etter klart press i ekstraomgangene.

– Det er bittert, men utrolig stolt av gutta igjen. En fantastisk innsats, men over 120 minutter er det fortjent at Molde vinner, sier Klaksvik-trener Magne Hoseth til VG.

– Følelsen er vanvittig der og da. Det sier litt om jobben Klaksvik gjør også, når vi jubler så mye. Jeg har vanvittig respekt for dem, all ære, sier Moldes Martin Ellingsen.

Molde skal nå møte det tyrkiske storlaget Galatasaray i siste, avgjørende duell om plass i Champions League-gruppespillet. Det vil skje over to kamper: Først i Molde 22/23. august, deretter borte i Istanbul 29/30. august, på Martin Linnes’ gamle hjemmebane fra 2016–2021.

Rosenborg var i 2007 siste norske lag som kvalifiserte seg til Champions League. Taper Molde mot Galatasaray, er de fortsatt sikret plass i Europa League-gruppespillet. Galatasaray har norske Fredrik Midtsjø og store navn som Mauro Icardi, Nicolò Zaniolo, Dries Mertens og Wilfried Zaha i toppen.

Klaksvik skal nå til playoff om plass i Europa League. Taper de den, er de likevel sikret plass i Conference League.

Askeladden fra Færøyene, ledet av Magne Hoseth og Daniel Berg Hestad, har sjarmert i Champions League-kvaliken med å slå ut den ungarske storheten Ferencváros og de svenske mesterne Häcken.

TRENERDUELL: Mellom Moldes Erling Moe og Klaksviks Magne Hoseth. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

– Vi skal slukke sorgene litt i dag, så skal vi mane på til ny dyst igjen allerede søndag og vi er i playoff til Europa League, sier Hoseth.

Klaksvik yppet seg tirsdag igjen voldsomt mot Molde, som da de vant 2–1 hjemme sist uke.

Selv om det var Molde som tok fullstendig kommando mot eventyrlaget fra Færøyene i Champions League-kvalikens tredje runde. Det ble belønnet med 1–0 i 17. minutt etter en stuss fra Kristian Eriksen på første stolpe, servert av Magnus Wolff Eikrems corner. Molde dominerte ut omgangen uten at det ble flere scoringer.

Etter pause var Klaksvik langt mer med og rystet tidvis Molde på fullsatte Aker Stadion. Det var et under at Luc Kassi ikke satte 1–1 i 72. minutt. Han headet utrolig nok i tverrliggeren og ut fra få meter på en flott corner fra Árni Frederiksberg.

Seks minutter senere var Kassi svært nære igjen med et distanseskudd som snittet stolpen.

– All ære til Klaksvik, de har gjort det vanskelig for oss, de er vriene å bryte ned, sier Molde-trener Erling Moe.

Som likevel kan se frem mot dobbeltoppgjør mot Galatasaray de kommende ukene.