Tidligere Bodø/Glimt-helt Victor Boniface startet festen for Bayer Leverkusen som tok sin første ligatittel i klubbens historie. Hjemmelaget tok ledelsen med et straffespark før pause mot Werder Bremen, men showet var så vidt i gang.

Da Florian Wirtz satte inn 4–0 med åtte minutter igjen å spille, tok det fullstendig av på tribunene. Flere hjemmesupportere stormet banen i eufori bak Werder Bremen-målet.

Men vertene var ikke ferdige. Minuttet før slutt fullførte Wirtz hattricket sitt, og sekunder senere var gressmatta stappfull av supportere. Kampen var egentlig ikke ferdig, men ble blåst av etter de vanvittige jubelscenene.

Se scenene øverst i saken!

Alt laget trengte var tre poeng. Seier ville sikre Leverkusens aller første ligagull i klubbens historie.

Bayer Leverkusen stopper dermed Bayern Münchens dominans i Bundesliga de siste elleve sesongene.

I oktober 2022 tok Alonso over en klubb som aldri hadde vunnet ligaen, en klubb som ble kalt «Neverkusen» for sine mange andreplasser.

Det har blitt fem av dem i Bundesliga siden opprykket i 1979, og det ble bare nesten i Champions League-finalen mot Real Madrid i 2002. Zinedine Zidane avgjorde med en uforglemmelig volley.

SUKSESSTRENEREN: Xabi Alonso. Foto: INA FASSBENDER / AFP / NTB

I år kan «Neverkusen» bli til «Treblekusen».

Xabi Alonsos gullag skal spille cupfinale og er i kvartfinale i Europa League. Det er nesten ikke tid til å feire det historiske ligagullet.

Tidligere Liverpool-, Real Madrid- og Bayern München-spiller Xabi Alonso har sjokkert fotballverden i en nesten uvirkelig sesong.

Leverkusen har satt tysk rekord i antall kamper uten tap: Den lyder på 43 kamper i alle turneringer. Og de har gjort det i én og samme sesong.