–Det er ikke mange brannmenn som klarer den tiden der. Veldig imponerende, sier assistenttrener og brannmann Ståle Grønset.

Klaustrofobisk kaninbur

Assistenttreneren hadde arrangert en brennhet sommeravslutning for Byåsen-jentene, hvor de både skulle slenge seg ned stenger, kravle rundt i trange ganger i bekmørke rom, og ha på tungt brannmannsutstyr.

– For meg så var det morsomste å få sitte i bilen, og det å ha på utstyret. Klærne og skoene var helt vilt tunge og varme, sier Byåsen-kaptein Marta Tomac.

På grunn av skulderskaden kunne hun ikke være med på hovedaktiviteten for ettermiddagen: «Kaninburet». En labyrint i netting inne i et bekmørkt rom, som brukes til å teste om brannmenn har klaustrofobi.

– Jeg er ikke så glad i trange, mørke rom, og har et voldsomt kroatisk temperament, så det var kanskje like greit, ler Tomac.

Tøff start

Flere av jentene var nervøse før de gikk inn. Det var også Byåsens nyeste tilskudd til troppen, Moa Högdahl og Maria Hjertner. Sistnevnte tok seg god tid i labyrinten.

– Huff, det var ikke den beste starten i Byåsen det der, men heldigvis hadde de ikke noe tidskrav til resultatene. Jeg skjønner ikke hvordan jeg klarte å bruke fem minutter mer enn den nest siste, ler Hjertner.

Karrierevalget branndame ble raskt strøket fra listen, og hun priset seg lykkelig over at det er på håndballbanen hun skal prestere.

– Det er artig å få utfordret seg selv, og det å ikke vite hva man går til, og så gjennomføre det sammen, tror jeg er bra for laget, sier 17-åringen.

Jacobsen vant

Vinneren av konkurransen ble til slutt Marit Røsberg Jacobsen, som kom seg gjennom løypa på rundt tre minutter. Silje Waade var en god nummer to, 15 sekunder etter.

Før konkurransen hadde assistenttreneren sagt at alt innenfor ti minutter var en god tid, noe alle klarte.

Etter at de avsluttet den ekstremt korte karrieren som brannkvinner, var det stelt i stand middag for laget, trenerteamet og noen i ledelsen.

– Det var morsomt å gjøre noe helt annerledes enn det vi gjør til vanlig. Jeg tror slike ting er utelukkende positivt for miljøet, og at det er viktig for teambuildingen, sier Marta Tomac.

Nå har Byåsen-jentene fri fra fellestreninger frem til den første helgen i august. I mellomtiden skal flere av spillerne ha oppgaver for landslag.

Ilddåp: Et av Byåsens nyeste tilskudd, Moa Högdahl, var litt nervøs før hun skulle inn i kaninburet.
God teknikk: Kristin Venn gled enkelt ned brannstanga på stasjonen. Byåsen-kaptein Marta Tomac fulgte med. Foto: Foto: LENA JØRGENSEN
Godt utstyrt: Marta Tomac hoppet like greit oppi utstyret ved brannbilen.
Målbevisst: Silje Waade var lynrask inne i «kaninburet» og endte på andreplass med en svært god tid. Her har de skrudd på lyset for Adresseavisens fotograf. Foto: Foto: LENA JØRGENSEN
I mørket: Her er Teodora Tomac inne i «kaninburet», sett gjennom et apparat som har varmedetektor. Foto: Foto: LENA JØRGENSEN
Foreviget opplevelsene: Marta Tomac poserer for Kristin Venn.