Tvillingene Lisbeth og Cecilie Woie fra det lille tettstedet Alsvåg i Øksnes kommune i Vesterålen er nå gjenforent i volleyballklubben BK Tromsø, som i vår rykket opp fra 1.-divisjon til Eliteserien.

– Åh, det er lenge siden vi har spilt i lag. Det må ha vært den ene sesongen i Topp Volley i 2013/2014, sier Cecilie Woie, som har flyttet til Tromsø ett år etter søsteren Lisbeth, etter fire og et halvt år i amerikanske Florida, der hun spilte for Florida State Seminoles Volleyball.

Serie og cupmester

Cecilie er libero, mens Lisbeth er opplegger. De to har tidligere spilt mye sandvolleyball sammen, og ser nå frem til å spille på et klubblag sammen igjen.

– Jeg tror vi fungerer bedre på lag enn vi gjør i sandvolleyball. På et lag er vi perfekt i lag, siden vi har det samme konkurranseinstinktet, sier Cecilie.

Lisbeth Woie hadde stor suksess med Randaberg i tre sesonger, der hun vant både serie og cupgull.

For Cecilie blir det å spille eliteserievolleyball noe helt nytt.

– Det er første året jeg spiller i Norge siden jeg dro til Florida i 2014, så jeg har ikke så veldig god oversikt over lagene. Men jeg tror vi har et bra lag som kan bite godt fra oss i år, sier Cecilie Woie.

VANT: Lisbeth og Cecilie Woie sammen i 2010 da de vant NM i sandvolleyball sammen. Foto: Privat

– Hvor stor årsak var Lisbeth til at du kom til Tromsø?

– Én av de største årsakene. Vi har vært fra hver andre lenge nå. Nå er vi i hvert fall i samme by, sier Cecilie.

Debut mot Øksil

Hun var ikke med i serieåpningen mot Lisbeths gamleklubb Randaberg (1–3-tap), og får dermed debuten i cupen i helgen, mot tvillingsøstrenes moderklubb Øksil.

– Det blir rart, men fint å komme hjem å spille, sier Lisbeth, som aldri har spilt mot Øksil.

– Jeg spilte mot de én gang med TVN. Jeg gleder meg veldig. Det er stor engasjement for volleyballen i Øksneshallen på Myre, så jeg ser frem til kampen og mye familie på tribunen, sier Cecilie.

Landslag og EM-kvalik

Cecilie opererte albuen i november i fjor og var enig om å pushe seg gjennom en siste sesong med Seminoles. Nylig var hun tilbake hos legen som gjorde operasjonen i USA, men har nå fullt fokus med sesongen med Tromsø sammen med tvillingsøster Lisbeth.

De to volleyballtvillingene har begge vært på juniorlandslag, mens Cecilie er den eneste som har tatt steget opp til seniorlandslaget.

– Jeg har i hvert fall 5–6 kamper på seniorlandslaget som jeg husker, men jeg vet det er flere. Jeg har vært borte så lenge, så det er så mange samlinger jeg har måttet takke nei til, sier Cecilie.

– Er målet ditt å ta steget opp til seniorlandslaget som din søster, Lisbeth?

– Nei, ikke egentlig. Jeg har vært inne på samlinger tidligere, men det var mer et mål da jeg var yngre og ikke noe jeg tenker på nå, sier Lisbeth Woie.

PÅ SAMME LAG: Cecilie (t.v.) og Lisbeth Woie. Foto: Tobias Stein Eilertsen

Cecilie Woie skulle etter planen ha spilt EM-kvalik for Norge i januar, men den kvaliken er forskjøvet til oktober neste år på grunn av OL i Tokyo.

– Supre forsterkninger

Lisbeth Woie var sterkt delaktig i at BK Tromsø rykket opp i hennes første sesong i klubben.

Hovedtrener Morten Skipenes Østrem er naturlig nok veldig glad for at Cecilie tok turen over dammen for og gjenforenes med søsteren.

– Cecilie har med seg erfaring fra et helt annet nivå ingen av de andre har vært på, så det er en veldig verdifull ballast hun kommer med. Hun er også en type som har glidd veldig godt inn i gruppen. Lisbeth var også veldig viktig for oss, siden vi ikke hadde en opplegger uten henne. Så hun har vært helt essensiell, så de blir veldig viktige spillere for oss, begge to, sier volleyballtreneren.

At debuten til Cecile kommer mot Øksil i Vesterålen, tror treneren hun synes er ekstra stas.

– Det er ekstra artig for Cecilie at debuten kommer til moderklubben til de begge to. Det skal i utgangspunktet ikke være en av de vanskeligste kampene i år, men cup er cup. Man vet aldri om man ryker i 8-delsfinalen eller plutselig står der og skal spille cupfinale. Målet med cupen er som med sesongen, å vinne flest mulig kamper og gjøre det så bra som mulig, sier Skipenes Østrem.

Marthe Lassessen Fredheim og Ronja Gabrielsen (langtidsskadet), begge fra Øksnes, er også i stallen til BK Tromsø.