Eliteserien, 16. runde, Lerkendal stadion

15 773 tilskuere

Mål: 1-0 Ole Selnæs (Holmar Örn Eyjolfsson) 41. min., 2-0 Pål André Helland (Tobias Mikkelsen) 50. min., 3-0 Alexander Søderlund (Ole Selnæs) 71. min.

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand - 6

Gult kort: Holmar Örn Eyjolfsson, Riku Riski, Rosenborg. Fredrik Nordkvelle, Fredrik Oldrup Jensen, Odd.

Rosenborg: Tok kommendoen umiddelbart mot et bortelag som var mest interessert i å gjøre det vanskelig for RBK å score og det lyktes de også veldig godt med lenge. I etablert forsvar trakk selv spydspissen Occean seg helt tilbake til bare 30 meter fra eget mål. Noen sjanser ble det likevel. Mikkelsen fikk den første sjansen i kampen etter det som lot til å være et nokså tilfeldig framspill etter drøye kvarteret. Litt tilfeldig var også målet som kom noen minutter før pause. Selnæs’ skudd gikk via Bergan og i mål – men så var det også veldig mange bein i feltet ettersom nesten alt av spillere på banen var stablet akkurat der. 2-0 kom etter et Odd-angrep, hvor de endelig sendte nok framover til at RBK kunne få til noen kombinasjoner på kontraen. Etter dette var poengene langt på vei sikret, og Søderlunds hodestøt til 3-0 var spikeren i kista.

NB! Pål André Helland sikret fornyelse av sin pene status på ett mål pr. kamp i Eliteserien.

Dagens Ivers: Ole Selnæs