Under helgens  stafett var Trollelg en av de store favorittene på guttesiden. Med norgescupvinner Trond Einar Moen Peders-li på førsteetappe fikk de et godt utgangspunkt, og han vekslet først av dem alle.

På andreetappe løp Ove Baardsgaard. Han hang greit med, og vekslet 27 sekunder bak Kongs-berg. Dermed måtte Andreas Søberg gå ut i hundre for å ta igjen Kongsbergs, Sindre Sandven.

Det klarte han allerede ved den andre posten. Fredag fikk Sølberg den sure fjerdeplassen i natt-løpet, og lørdag ble han slått av klubbkamerat Trond Einar på mellomdistansen. Han var derfor innstilt på å slå til på stafetten, og noen hundre meter før mål satte han inn nådestøtet.

– Jeg fikk noen meter, og da var det bare å springe som f.., sier Sølberg.

Han fikk løpe i ensom majestet inn på oppløpet. Der ble han møtt av lagkameratene, og de kunne slippe jubelen løs etter å ha jobbet mot dette løpet de fire siste årene.

– Dette har vært klubbens mål over lang tid, og at vi vinner NM-stafett på hjemmebane er noe helt spesielt, sier Andreas Sølberg.

Nå retter guttene fokuset over til NM i Asker til helgen, og de spretter ikke champagnen enda.

– Det blir litt kake og burger i kiosken, sier Baardsgaard.

Gjennom hele helgen sanket trønderne medaljer på Klæbu. Fredag tok Paul Sirum gull på nattløpet, mens Emma Arnesen og Mathilde Rundhaug tok hver sin bronse. Frol IL hadde størst suksess av alle lagene på stafetten, og tok gull på jentesiden, mens guttene fikk bronse etter en høydramatisk innspurt som førte til at de måtte dele bronsemedaljen med Varegg.