- Operasjonen var vellykket og jeg har det bra. Jeg vil ikke si noe mer utover det, sier Nils Arne Eggen til adressa.no fra Rikshospitalet.

Trenerlegenden ble innlagt på sykehus i februar i fjor på grunn av nyresvikt. Han har siden måtte gå til dialyse, der pasienten må fjerne avfallsstoffene i blodet. Han har lenge visst at han trenger en nyretransplantasjon. Eggen sa til Adresseavisen i februar at han så frem til å bli operert.

- Imponert

Sportslig leder Martin Ingdal i Orkla FK synes det er kjempegode nyheter at det går bra med lagets trener etter nyretransplantasjonen.

- Vi håper at han kommer tilbake så fort som mulig, men han må selvfølgelig ta den tiden han trenger, sier Ingdal.

Han er imponert over måten Eggen har taklet tiden før operasjonen.

- Han er operert nå, men han har ikke vært påvirket av den situasjonen han har vært i. Vi har stor respekt for at han har vist så stort engasjement på tross av at han har vært dårlig. Han har vært på stort sett alle treningene, og det er imponerende, sier Ingdal.

Rekker det meste av sesongen

Trenerlegenden vil trolig rekke det aller meste av sesongen. Eggen har tidligere sagt at han regner med å være borte fra sidelinjen i alle fall én måned. Orkla spiller første kamp borte mot Kristiansund 2 22.april. Det er den sportslige lederen veldig glad for.

- Han vil kanskje fungere enda bedre med en ny nyre og vil ha enda mer energi å stå på med. Det er til glede for alle som er glade i Nils, sier Ingdal.