Simen Nysæter har brukt tre år på å bli norgesmester i tungvekt. Neste mål er OL i 2020.

23-åringen er et av de mest lovende boksetalentene i landet. Til helgen konkurrerer han mot verdenseliten i London. 500 menn og kvinner fra mange forskjellige nasjoner. Der tror landslagssjef Erik Bredler at Nysæter vil ta nye steg.

– Det er en perfekt turnering for Simen å delta i, hvor han vil få mye og god erfaring. Han er fortsatt ganske ny, og må matches forsiktig, slik at det ikke blir for mange tøffe kamper i starten. Men han har en bra grunnteknikk og kondisjon i bunnen, som gjør at han har gode forutsetninger for å bli veldig god, sier landslagssjefen.

Karer på 210 cm

– Målsettingen er å vinne, uansett hvilken motstand jeg møter, sier namsosingen.

Han konkurrerer i klassen for dem som veier 91 kg og mer. Det vil si at han kan møte alt fra menn på 210 cm som veier 120 kg, til de på 190 cm som veier 95 kg. Hvem han møter vet han ikke før innveiingen på fredag, bare noen timer før han skal i ringen.

– Jeg liker egentlig at jeg ikke vet mer på forhånd. Jeg blir tvunget til å ta det som det kommer, og det er godt å slippe å tenke så mye på motstanderen, sier Nysæter.

Forrige helg ble de siste forberedelsene gjort på hjemmebane.

– Jeg fikk prøvd meg på svært variert motstand, Andreas Barkhall er lang og ekkel, mens Joakim Sliwa er kort og eksplosiv, så jeg kunne ikke vært mer forberedt, smiler Trym-bokseren.

–OL er drømmen

23-åringen har bokset aktivt i tre år. Som 20-åring flyttet han hjem til sin far, Einar Marius Nysæter som for 20 år siden var Norges beste bokser i sin vektklasse. I starten hadde sin far som personlig trener, men Robert Walstad i Trym IL har tatt over, og nå fungerer far mer som en rådgiver.

– Jeg har bestandig hatt sansen for boksing, og det kommer kanskje av at pappa har vært såpass god. Jeg synes det er morsomt at han har kunnet hjulpet meg så mye, sier Nysæter.

Han skal fortsette med amatørboksing de to neste årene, mens han fullfører studiene ved Høgskolen i Sør-Trøndelag, men etter det satser han større.

– Jeg håper å få muligheten til å kvalifisere meg til et OL, det er drømmen, og så ønsker jeg å ha en proffkarriere etter studiene, sier han.

–En gave til en trener

Nysæter er en svært hurtig supertungvektsbokser. Med sine 188 cm så sliter han litt med høydeforskjellen i forhold til de store guttene. Han er imidlertid klar over hvordan han skal jobbe for å bli blant de beste, og har allerede opparbeidet seg et godt forsvar.

– Han er en gave til en trener, en dedikert og smart fyr, som vet hva som trengs for å bli god. Han har en stor og lang karriere foran seg med den gode bakgrunnen han allerede har, og den iveren han har etter å jobbe hardt, sier trener Robert Walstad.

Landslagssjef Bredler legger vekt på det gode treningsmiljøet i Trym IL, samt gode trenere og et godt samarbeid med Olympiatoppen i Trondheim, som suksessfaktorer rundt Trym-bokseren.

– Jeg har tro på at han vil utvikle seg mye i årene som kommer, og han er absolutt en av dem som vi kommer til å satse på frem mot OL i Tokyo i 2020, sier landslagstreneren.

NB! Utenom Simen Nysæter deltar to andre Trym-boksere i turneringen: norgesmester i 57 kg-klassen, Grethe Kraugerud (33), og stortalentet som ble norsk ungdomsmester i fjor, Anders Eggan (17).