Etter en svært tung høst ble det søndag ettermiddag klart at Rødde ikke kan klamre seg til håpet om å overleve. Ett poeng i lokaloppgjøret mot Strindheim var to for få, ettersom Rødde har sju poeng opp til trygg grunn når to kamper gjenstår.

Økonomisk trøbbel

Rødde har kun fire poeng og ni tap på elleve kamper i høst, etter at lagete mistet flere nøkkelspillere i forbindelse med en presset økonomisk situasjon. Kaptein Jørn Andre Hugdal var en å få fra vårens førsteelleverer som ble værende. Han ga Rødde ledelsen og et håp om en kjærkommen seier, men Stian Torgersen reddet ett poeng for Strindheim.

Et poeng som gjør at kun syltynn teori står i veien for at Strindheim kan kalle seg 2.divisjonslag i 2016. Når to kamper gjenstår, er Strindheim seks poeng over nedrykksstreken og har bedre målforskjell enn Aalesund 2. Med poeng mot enten Byåsen eller Florø, er all tvil feid til side.

Byåsen fra jumbo til kamp om topplass

Dermed kan Strindheim bli det andre nyopprykkede trønderske laget som holder seg. Stjørdals-Blink har tidvis imponert stort i 2.divisjon, men sikret plassen først i forrige runde. I helgen tok Blink en ny storskalp med 2-1-seieren over andreplasserte Elverum.

Det ga Nardo muligheten til å ta over 2.plassen, men en kollaps i sluttminuttene mot tabelljumbo og nedrykksklare Træff, sørget for at 3-1 ble til 3-3 foran Malmös suksesstrener Åge Hareide i Molde. Byåsen fortsetter å vise seg som høstsesongens beste 2.divisjonslag etter å ha blitt sterkt styrket i sommer.

Da Ranheim-duoen Asgeir Snekvik og Kim Riksvold kom i august, var Byåsen helt sist på tabellen. Etter Snekviks dobbel og ett av Riksvold i 3-1-seieren mot Molde 2, kan Byåsen snike seg opp på andreplass til slutt.

To runder før slutt er det tre poeng mellom Elverum på 2.plass og Stjørdals-Blink på 8.plass. Byåsen er kun ett poeng bak «sølvet» på sin 6. plass.

Kampfakta:

Rødde - Strindheim   1-1 (0-0)

Målsjanser: 4-7

2. divisjon avd. 4, 24. runde. Heimdal Kunstgress.

138 tilskuere

Mål: 1-0 Jørn Andre Hugdal (59.min), 1-1 Stian Romslo Torgersen (str. 65.min).

Dommer: Robert Eggen, Trønder-Lyn IL - 2.

Gult kort: Kim Andre Brandtzæg, Rødde. Fredrik Lund, Strindheim.

Rødt kort: Kim Andre Brandtzæg, Rødde (78.min), to gule.

Rødde: Stilte med tre juniorer fra start i en kamp der de måtte ha full pott for å holde liv i håpet om å berge plassen i 2.divisjon. I tillegg måtte kantspiller Valø ut med skade allerede etter en halvtime etter å ha skapt problemer for gjestene med sin hurtighet innledningsvis. Vertene hadde lite å by på før hvilen, men etter pause var det slett ikke ufortjent at kaptein Hugdal headet Rødde i ledelsen. Fikk energi av scoringen og skapte flere gode muligheter i perioden etter ledermålet. Etter Strindheims utlingningsmål og Brandtzægs røde kort ble det mye kaos og lite kreativt fra hjemmelagets side. Ett poeng var greit i en kamp der laget aller helst skulle hatt tre for å ha et lite teoretisk håp om å holde seg i divisjonen, selv om det på ingen måte er kjørt enda. Laget møter Nardo (borte) og Aalesund 2 (hjemme) i de to siste.

Strindheim: Åpnet friskest og skapte to brukbare muligheter på overganger før pause gjennom Rye og Osafo uten å få uttelling. Ga fra seg initiativet etter hvilen, men et sikkert straffespark av Torgersen bragte balanse i regnskapet i noe som etter hvert skal vise seg å bli et verdifullt poeng for Strindheim som nå så godt som har sikret plassen i 2.divisjon. Kom til flere 100 % sjanser utover i 2.omgang, men en opplagt Sivertsen i Rødde-målet ville det annerledes og sørget for at det endte uavgjort på Heimdal. Trener John Pelu mente tidligere i høst at 30 poeng holdt til å berge plassen. Strindheim har igjen å møte Byåsen (hjemme) og Florø (borte) før sluttstrek settes.

NB! Dommer Robert Eggen hadde ingen god dag på jobb. Etter å ha gitt Kim Andre Brandtzæg et tvilsomt rødt kort (to gule) tolv minutter før slutt fulgte han opp med å sende Rødde-trener Håvard Johannessen bort fra benken. Ikke en gang Strindheim-trener John Pelu virket å være spesielt enig i de to avgjørelsene.

Dagens Ivers: Erik Sivertsen, Rødde.

Rødde (4-3-3):

Erik Sivertsen   7

Magnus Bjerke   5

Mikal Haugen Bjørnstad   6

Jørn Andre Hugdal   5

Kristian Andreassen   4

Ole Martin Devle   4

(Odin H. Jørgensen 75.min)

Niklas Iversen   6

Martin Berdal   5

(Ørjan Grøtting 89.min)

Thomas Valø   5

(Ståle Singstad Stegavik 31.min - 4)

Erik Brækken   4

Kim Andre Brandtzæg   4

Strindheim (4-3-3):

Magnus Rønnekleiv Lenes   6

Lars Ramstad   6

Eirik Trondsen   5

Fredrik Kosberg   4

Håkon Kroglund Haugen   4

(Mats Ingebrigtsen 75.min)

Fredrik Lund   4

(Julian Andreas Moen Rygh 75.min)

Stian Romslo Torgersen   5

Christian Reginiussen   5

Bjørn Erik Løkås   5

(Joachim Andersen 69.min)

Jeffter Kwaah Osafo   5

Andreas W. Rye   4

Kampkarakter: Bunn

Vurdert av: Inge Grytbak

Elverum – Stjørdals-Blink 1-2 (0-0)

Målsjanser: 4-7

2. divisjon avd. 4, 24. runde. Elverum Stadion.

225 tilskuere

Mål: 0-1 Sondre Stokke (65), 0-2 Alexander Victor Nynes (76), 1-2 Elmahdi Bellhcen (82).

Dommer: Sulman Hussain, Manglerud Star Fotball IL – 6

Gult kort: Elverum: Ingen. Stjørdals-Blink: Mats Lillebo.

Stjørdals-Blink: Hang godt med hjemmelaget fra start, og var dyktige til å demme opp for Elverums offensive spill. Stjørdals-Blink slet imidlertid med å skape det helt store framover, og var udyktige på den siste tredjedelen. Etter pause tok Sjørdals-Blink over og kjørte den første halvtimen av andre omgang. Med litt mer dyktighet hadde de scoret både tre og fire mål etter hvilen. Datt litt sammen mot slutten av kampen, noe som gjorde at det åpnet seg for Elverum.

Dagens Ivers: Lars Martin Husby

Stjørdals-Blink (4-3-3):

Johannes Stokke 6

Ivar Skjerve 5

Ole Jørgen Karstensen 6

Vegard Fiske 5

Markus Hermo 5

Anders Nygaard 5

Ola Andreas Hoel 4

(Mats Lillebo fra 46. 5)

Lars Martin Husby 7

(Sander Erik Kartum fra 85.)

Alexander Victor Nynes 6

Sondre Stokke 6

Marius Augdal 5

(Jørgen Sollihaug fra 66.)

Elverum (4-5-1):

Fredrik Tervaniemi – Ulrik Balstad, Håkon Rønes, Stian Lund, Lars Petter Streitlien (Jonas Enkerud fra 46.) – Emil Lynum (Remi Svindland fra 66.), Kristian Bråtebæk (Elmahdi Bellhcen fra 73.), Peder Nersveen, Erlend Eggen Persgård, Robin Hjelmeseth – Didrik Mostue.

Kampkarakter: Bra

Vurdert av: Marthe Stenberg

Træff – Nardo 3-3 (1-2)

Målsjanser: 9-8

2. div avd 4, Reknesbanen tilskuere 80

Mål: 0-1 Martin Johnsen (14.min), 0-2 Martin Johnsen (29.min), 2-1 Alexander Jonassen (38.min), 1-3 (Jonas Lindgård (64.min) 2-3 Simon Markeng (89.min) 3-3 Alexander Jonassen (90+4).

Dommer: Marius Hansen Grøtta, Gneist IL.

Gult kort: Træff: Preben Hestad, Stian Rødal. Nardo: Martin Lundal, Albert Berbatovci, Bence Steer.

Nardo: Rotete start fra begge lag. Ingen dominerte innledningsvis, men Nardo tok over spillet utover i omgangen. Pasningsspillet ble bedre og spillet fløt i større grad. Relativt god første omgang, tålmodig oppbygging av spill med et høyt tempo på ballen som gjorde at Træff måtte jage. Så ut som et helt annet Nardo-lag som kom ut fra garderoben i pausen, passivt og få bevegelser i laget. Lot seg stresse av press fra motstander og slet med å forsvare seg mot de høye og lange ballene som ble pumpet opp mot de fysisk sterke spissene til Træff. Nardo ble liggende lavt og satset på kontringer utover i omgangen. Evnet ikke å spille sitt spill, og fikk nok med å forsvare 3-1 ledelsen. Det ble tungt mot slutten av kampen og slapp inn to mål helt på tampen. Alt i alt har lagene hver sin omgang, og 3-3 er et fair resultat.

Dagens Ivers: Martin Johnsen.

Kampkarakter: Bra

Træff 4-4-2:

Andreas Viken Beinset

Stian Samdal

Bjørnar Eltervåg

Stian Hagbø Olsen

Preben Hestad

Thomas Martin Rekus

Ole Kristian Rødahl

Stian Berg Rødal

Alexander Jonassen

Arne Amar Kotlica

Lasse Brandal

Nardo 4-3-3:

Bence Steer 5

Christoffer Engan 4

Lars Arne Togstad 4

Jonas Lindgård 5

Martin Lundal 4

Martin Aasarød 5

Jørgen Bjerve (Torstein Dybvad Haugdal, 72.min) 3

Albert Berbatovci 4

Joakim Danielsen Solem 4

Emil Hansen

(Olav Henrik Skonnord 79.min) 3

Martin Johnsen

(Magnus Edvardsen 83.min) 6

Vurdert av: Wendell Grimshei Skottevik.

Byåsen - Molde 2 3-1 (2-0)

Målsjanser: 12-2

2.divisjon, avdeling 4. 24.runde. Byåsen Arena

114 tilskuere

Mål: 1-0 Kim Ove Riksvold (29), 2-0 Asgeir Snekvik (str, 34), 3-0 Riksvold 56), 3-1 Agwa Okuot Obiech (79)

Dommer: Kristian Aune, Melhus IL - 6

Gule kort: Agwa Okuot Obiech, Molde 2

Byåsen: Utviste klasseforskjell mot et purungt Molde-lag med snittalder på 17 år. Bestemte seg for å ha mye ball og la moldenserne springe mellom. Spilte motstanderen lav og har høyt balltempo og rullet opp mange angrep på høyresiden. Sindre Ohrstrand hadde backen sin i baklomma og dominerte stort før pause - noe som til slutt resulterte i innlegg fra høyre og i styring i mål fra Kim Riksvold. Gjestene klarte ikke etablere noe trykk og inviterte Byåsens bakre firer til å involvere seg mer offensivt uten stor risiko. Byåsen-trener Finn Magnus Johannesen var kun misfornøyd med at det ble vetntet for lenge med å ta støte ut kontringene til Molde. Riksvold ble felt på straffen som doblet ledelsen, før han selv satte inn 3-0 etter en soloprestasjon. Har i tillegg en ball i stolpen og stod unødvendig i offside da han fikk et annullert. Da kampen ble punktert endret kampbildet seg, og unggutta til Molde turde å by mer på seg selv,  uten at det eksploderte foran Byåsen-målet. Hjemmelaget roet ned og tok sin sjuende strake seier.

NB: Byåsen fikk en søt revansje etter det forsmedelige 8-0-tapet mot Molde 2 i juni. Den gang mønstret Molde riktignok Ethan Horvath, Thomas Kind Bendiksen, Tommy Høiland og Agnaldo fra start.

Dagens Ivers: Kim Ove Riksvold

Byåsen 4-2-3-1:

André Trondsetås - 5

Ulrik Havnsund - 6

Håvard Losnegard Karlsen - 6

Ivar Erlien Furu - 7 (Espen Langørgen fra 70.min)

Marius Dalsaune Nossum - 6

Ole Gunnar Øien - 5

Asgeir Snekvik - 5

Sindre Ohrstrand - 7

Eirik Valla Dønnem - 6 (Emil Hansen Mørkved fra 82.min)

Kim Ove Riksvold - 8

Martin Grong Risan - 5 (Arne Gunnes fra 66.min)

Molde 2:

Neydson da Silva

Elias Mordal

Martin Ove Roseth

Kristian Strande

Mats Aambø

Elias Julnes Arntsen

Ola Ormset Husby

Tobias Hammer Svendsen (Adnan Dudic fra 71.min)

Eskil Rønningen (Eman Markovic fra 77.min)

Erlend Hustad (Tobias Kjølstad Nyheim fra 90.min)

Agwa Okuot Obiech

Vurdert av: Marius Schjei Dahl