Etter en liten formsvikt med ett poeng på tre kamper, har Levanger kommet tilbake på vinnersporet i 2. divisjon.

Seire over opprykksrivalene Raufoss og Nybergsund viser at LFK kan gjøre alvor av ambisjonene om opprykk til nivå to i norsk fotball.

–Vi har et mål om å lykkes denne sesongen og klubben har en tydelig målsetting. Klart vi ønsker å rykke opp, men vi kan ikke tenke på det hver uke. For oss handler det om å levere gode prestasjoner hver uke og ha progresjon. Det er herlig å se at relasjonene sitter, sier LFK-treneren.

Skadeskutt tropp

Men at relasjonene sitter, er ikke en selvfølgelig denne sesongen. For selv om Levanger foreløpig ligger på 3. plass, kun ett poeng bak ledende Elverum, har laget slitt med skadetrøbbel på flere sentrale spillere. Dermed er optimismen stor for at hvittrøyene skal levere enda bedre når Holmberg kan stille med sine beste menn.

–Det er den så absolutt. Vi fokuserer på det vi har, men sliter med en del spillere som er skadet. Det handler om å øke konkurransen både på trening og i kamp. Det kan gi oss muligheten til å gjøre forandringer, sier Holmberg og tenker på spillere som blant andre Daniel Stensland, som ble kåret til Dagens Ivers av Adresseavisen i to av tre kamper før han ble skadet i cupkampen mot Ranheim i mai.

To tøffe bortekamper

Men først avsluttes vårsesongen med fire kamper, før serien er halvspilt. Blant disse er to turer til Trondheim mot det som har vist seg som bananskall de siste årene. Lørdag venter Byåsen på Dalgård, et sted der Levanger ikke har vunnet i seriesammenheng siden 2008, før to hjemmekamper mot Valdres og Træff, avløses av Nardo på bortebane. Et sted der Levanger har slitt de siste årene, men der de brøt en liten barriere med 3-1-seier i fjor.

–Både Byåsen og Nardo er i flyten. Byåsen er blant fem lag som kan ha ambisjoner om å kjempe i toppen, mens Nardo har vært inne i en god periode før tapet i helgen. Jeg bryr meg ikke så mye om historien. For meg handler det om å få spillerne til å prestere bra. Gjør de det, har vi en god sjanse til å vinne alle kampene før ferien, sier Holmberg.