Guldberg debuterte på Ranheims A-lag i 1954.

Da spilte Ranheim i hovedserien, nå kjent som eliteserien og Tippeligaen. Han fikk to seriekamper for A-laget, og la opp som spiller i 1966.

Trekker frem tiden som oppmann

Men da hadde Ranheimseventyret bare nettopp startet for Guldberg. Siden den tid har han vært både trener i breddefotballen og oppmann for A-laget. Guldberg trekker frem det å være oppmann som en fantastisk tid.

– Å være oppmann for førstedivisjonslaget var fantastisk. Jeg følte meg privilegert som kunne være i en gruppe med så flotte ungdommer. Jeg kan ikke huske noen ubehagelige opplevelser. Det var, og er, et helt fantastisk miljø, sier han om jobben han hadde ut 2011-sesongen.

Skryter av dugnadsånden

Miljøet i klubben har alltid hatt en åpen og lett tone påpeker Guldberg. Men det er én ting han alltid har følt at Ranheim er eksepsjonell på.

– Dugnadsånden, den er ubeskrivelig. Den har levd siden jeg startet i klubben. Det er utrolig mange som er engasjert rundt Ranheim. Så mange som står på som de gjør, uten betaling, er nesten rørende, sier ildsjelen som ble feiret i klubbhuset tidligere i august.

Fantastisk reise

Nå har klubben vært i førstedivisjon siden 2010. Guldberg beskriver de siste årene i klubben som en fantastisk reise.

– Når jeg tenker på at vi ikke har vært dårligere enn sjette-syvendeplass siden 2010, forstår jeg det nesten ikke. Formålet var egentlig bare å klare holde seg. Det viser at grunnlaget som ble lagt før vi gikk opp var veldig grundig. Mange er ikke tålmodig nok til å legge sten på sten, men det har vi vært.

I 2004 rykket klubben opp til andredivisjon etter å ha slått Stjørdals-Blink 7-5 over to kamper. Guldberg beskriver dette som et ekstremt viktig øyeblikk for klubben.

– Det var vendepunktet for klubben. Da vi vant ble vi ble aktuell som Rosenborgs satsningslag, sammen med andre klubber i byen. I 2006 ble vi valgt og siden har det gått oppover.

Gunnar Guldberg fikk æresmedlemskap i Ranheim Idrettslag da klubben feiret 100-årsjubileum i 2011.