La Manga: –Det var et klart mål for meg da jeg flyttet til Trondheim – Jeg kom ikke til RBK for å spille andrefiolin, sier 25-åringen.

Rosenborgtrener Kåre Ingebrigtsen sier klart ifra:

Ingen vil lure på hvilken keeper han foretrekker mellom stengene når oppholdet på La Manga er over. Samtidig melder han at dersom serieåpningen hadde vært i dag, ville laget vært det samme som mot Haugesund.

«Lunna» på benken

Dermed er det ingen spesielt stor risiko forbundet med å konkludere at André Hansen har vunnet kampen om keeperplassen i Rosenborg.

– Vi spiller med han vi mener er best akkurat nå. Det gjør vi mot Stabæk på mandag også, sier Ingebrigtsen.

Det kan neppe bety annet enn at Alexander Lund Hansen sitter på benken, både mot Stabæk og i serieåpningen om drøye tre uker. Selv om treneren legger inn klare forbehold.

– Det er fortsatt mulighet til å spille seg både ut og inn av laget, sier han.

Innsatsen mot Haugesund gjorde lite annet enn å understreke at Rosenborg har hentet en solid sisteskanse fra Odd. Hansen sto en prikkfri match, og tok seg greit av det lille Haugesund hadde å by på. Plassen på laget ble ikke mindre sikker før den siste kampen på La Manga.

Hansen registrerer selvsagt det Kåre Ingebrigtsen sier. I tillegg har han fått med seg det han kaller «signaler utenifra».

– Selv om jeg ikke har tenkt så mye på det, har målet helt siden jeg kom hit vært å spille kamper. Og det er ikke noe endring på det. Jeg ønsker å stå mellom stengene 6. april, og bli værende der ut sesongen, sier han.

Håper på god team-følelse

Hansen er selvfølgelig klar over at målet om å stå alle Rosenborgs kamper krasjer totalt med Alexander Lund Hansens mål om å gjøre akkurat det samme. Likevel er tonen de to imellom god.

– Alle skjønner at vi kjemper om samme plassen, og at det er bare én plass. Men jeg synes jeg har fått etablert et bra forhold til «Lunna». Vi støtter hverandre og backer hverandre opp. Det håper jeg fortsetter uansett hvem som spiller. Det handler om å skape et godt team, sier han.

Venter på samboeren

Mannen med over 100 kamper for Odd og to landskamper for Norge har funnet seg godt til rette både i spillergruppa og i Trondheim. Han har ordet seg leilighet i Ila, og på travbanen har de fått en ny stamgjest.

– Sammen med Riku, Skjelvik og Søderlund har jeg vært noen turer på Leangen og spilt på hest. Det er ålreit med sånne kvelder på travbanen, for da blir det litt sosialt også utenfor fotballbanen, sier han.

Nå ser han frem til at samboeren kommer flyttende etter til sommeren.

– Samboeren må fullføre skolen før hun kommer. Da kan hun etter planen gå inn i jobb når hun flytter oppover. Jeg ser frem til det. Det blir greit å være to, for det kan bli kjedelig i lengden å være alene. I hvert fall når du kommer til et nytt sted, og skal etablere deg. Da er det fint å være to om det, sier han.