Den ansatte kvinnen i Formel 1-laget Red Bull som anklaget teamsjef Christian Horner for «kontrollerende atferd» er suspendert. Dette skjer som et direkte resultat av funnene i den interne granskingen som Red Bulls morselskap gjennomførte i forrige uke, melder Daily Mail.

Granskingen hørte 60 timer med vitnemål og resulterte i en 150 siders rapport fra en advokat i London. Horner ble frikjent for anklagene.

Den ansatte har fortsatt mulighet til å anke utfallet av granskingen. Horner er for tiden i Saudi-Arabia foran helgens Grand Prix i formel 1. Hans kone, artisten Geri Halliwell, skal være på plass.

Ifølge The Sun har Halliwell bedt sin ektemann om å kutte båndene med den kvinnelige kollegaen.

En talsperson for Red Bull sier at de ikke kan kommentere personalsaker, men at granskingen har vært rettferdig, grundig og upartisk. De vil fortsette å strebe etter de høyeste standarder på arbeidsplassen.

I helgen ba Max Verstappens far, Jos Verstappen, Horner om å gå av. Han mente situasjonen var ødeleggende for laget. Max Verstappen tok på sin side ikke stilling i konflikten mellom faren og teamsjefen.

Ifølge velinformerte The Telegraph skal Verstappen være villig til å forlate Red Bull for Mercedes - om det skulle bli nødvendig.

Flere andre teamsjefer - både Toto Wolff i Mercedes og Zak Brown i McLaren - har uttrykt bekymring for Formel 1s gode navn og rykte og mener at det må større åpenhet enn det Red Bull har vist.

Vil du lese mer om førerne, lagene, banene og duellene i 2024-sesongen? VGs store Formel 1-magasin kan kjøpes i vår nettbutikk (fri frakt!)