Hovedtrener Gomo ble tilbudt en jobb som trener for det yngste juniorlandslaget på herresiden, men takket ganske raskt nei til det.

– Det var en dialog om jeg ville bidra, men da tilbudet kom på bordet så jeg at omfanget ville bli for stort og jeg takket nei. Det ville vært en stor spillerbank, som måtte kartlegges bredt. Det hadde vært veldig moro å jobbe med, men samtidig var det en for stor risiko å ta når det er snakk om totalt 60 døgn med landslaget i løpet av sesongen, sier Gomo.

Signerer snart

Sammen med assistent Valery Putans tok han Kolstads håndballherrer til opprykk til eliteserien denne sesongen. Det betyr at Trondheim neste sesong har et elitelag i herrehåndball for første gang siden Heimdal gikk konkurs i 2007.

– De 60 døgnene brukte jeg på Kolstad denne sesongen. Nå går vi inn i en ny hverdag, og det er greit å være der for fullt. Det er Kolstad som har gitt meg denne sjansen, og som er hjertebarnet mitt, sier Gomo.

Dermed er det klart at begge trenerne blir med videre. Putans har allerede skrevet under en ny toårsavtale, mens Gomo for det meste er enig om det samme.

– Vi er ikke langt unna. Vi har egentlig vært enige ganske lenge. Det er bare et par punkt til jeg vil ha inn i kontrakten, og da er det bare å få pennen på papiret, sier Gomo.

Punktene det er snakk om handler hverken om økonomi eller kontraktslengde.

Hyller assistenten

Putans, som tidligere har vært hovedtrener i Byåsen, blir med videre fordi han synes Kolstad-prosjektet er spennende.

– Det blir artig å komme opp i den øverste divisjonen igjen, og der vil jeg være med guttene og bidra med det jeg kan. Håndball er fortsatt favorittaktiviteten min å drive med, sier han.

Gomo er strålende fornøyd med å få med seg assistenten også i eliteserien.

– Det er himmelen, det. Vi har et helt fantastisk forhold, og det er viktig at han ble med videre. Valery er sikkert ti mil foran meg på taktisk håndball. Samtidig gjør han aldri de samme tingene to ganger på trening. Han har en bank med treningsøvelser i hodet som er helt utrolig. Det er veldig lærerikt. Vi er enige om filosofi, men har en litt ulik væremåte. Det gjør at vi er en bra match, sier han.

Storparten av lønnsutgiftene

De to avtalene betyr at Kolstad-spillerne får det akkurat slik de vil.

– Det er veldig bra at de inngår nye kontrakter med klubben. Det er noe vi har ønsket. Vi er veldig fornøyd med begge to, og er glad de fortsetter, sier playmaker Kristoffer Østmo til Adresseavisen.

– De har en god kjemi, og fått frem noe veldig bra i gruppen. Det er bare å se på sesongen som nettopp har vært, poengterer han.

I 2014 sto trenerlønningene for storparten av klubbens totale lønnsutgifter. Slik blir det også i 2015, forteller daglig leder Jostein Sivertsen.

– Det har vi også sagt til spillerne. Vi skal ha det beste sportslige tilbudet, og da må vi også ha de beste trenerne. Det mener vi er viktig for utviklingen, sier han.