– Både kropp og sjel har godt av å komme seg opp av stolen og ut i bevegelse. Det er viktig, spesielt i en slik stillesittende hverdag som vi har, at man holder seg i form. Det er den beste måten å rense hodet på, slik at man kan jobbe bedre, sier Svein Ove Erikstad, professor i marin teknikk ved NTNU.

Hele 46 ansatte fra NTNUs Institutt for marin teknikk deltok i ulike løpedistanser på lørdag, deriblant alt ifra professorer, administrasjonsarbeidere til studenter fra hele verden. Talsmannen for gruppen, Erikstad, forteller at han tror deres suksessoppskrift er at de ikke kun fokuserer på at dette er en løpedag.

– Dette er en happening for hele instituttet, en sosial sammenkomst som samtidig er en positiv greie helsemessig. Vi lager noe mer ut av det enn bare et løp, og velger derfor å samles for en feiring etter løpet.

– Fin gulrot treningsmessig

Deltakelsen i Trondheimshelg startet som en intern og svært uhøytidelig konkurranse med Sintef Marintek i fjor. De skulle slå dem, og mobiliserte derfor kraftig for å få med mange av de ansatte. I år hadde det allerede blitt en tradisjon å delta.

– Det er fremdeles et stort potensial til å få med flere på instituttet, og med denne prisen så skal vi nok gjøre enda mer ut av dette arrangementet. Vi må jo prøve å bli beste bedrift neste år også, smiler han.

Deltakerne fra instituttet deltok i alt fra femkilometer til helmaraton, hvor få av dem bryr seg nevneverdig om resultatene, og det viktigste var at så mange som mulig deltok. De har en arbeidsplass med mange ulike personligheter, fra hele verden, med alle kulturforskjellene det bringer med seg, og han mener at slike ting er noe av det som bringer folk sammen, og som gjør at de får et godt arbeidsmiljø.

– Dette skjer tidlig på høsten, og er både en fin gulrot treningsmessig for å holde seg i gang gjennom sommeren, og så er det en fin anledning til å bli kjent med kollegaene dine tidlig i skoleåret, sier Erikstad.

– En positiv idrettsopplevelse

Forberedelsene til løpet har vært svært variabel. Årets beste bedrift forteller at de også sliter med å få samlet så mange mennesker på fellestreninger hver uke. De forteller derimot at det er svært mange av dem som ubevisst eller bevisst trener mer i tiden foran Trondheimshelg.

– Jeg tror at det er mange som trener til arrangementet, og så tror jeg det er mange som kjenner at de enten trenger å trene mer eller får lyst til å trene mer i etterkant av løpet slik at de kan slå sin egen tid, eller kanskje en kollegas tid neste år. Det viktigste er at det er en positiv idrettsopplevelse som helt sikkert fører til at de vil fortsette å røre på seg, sier Erikstad.

Selv er han en dreven maratonløper. Han løp helmaraton i fjor, men kun tikilometeren nå på lørdag. Det var imidlertid på grunn av at han måtte spare bena til Oslo Maraton den 20. september. I april deltok han også i Boston Marathon.

– Jeg løper mye for å være klar for de lange løpene i sommerhalvåret. Man kan ikke legge inn mye trening like før og forvente at det skal holde til å gjøre et godt løp, så mitt tips er å holde seg i form året rundt, smiler han.