Kåringen er basert på børskarakterene gitt til trønderske 2. divisjonsspillere gjennom «Dagens Ivers» i Adresseavisen.

Både Stjørdals-Blink og Strindheim imponerte i tilbakekomsten til nivå tre i norsk fotball. Nordtrønderne tok poeng fra samtlige lag i 2.divisjon og sikret plassen flere runder før slutt, mens Strindheim brukte nest siste serierunde på å sikre plassen. Dermed ble det første gang to trønderske opprykkslag reddet plassen i samme år siden divisjonsomleggingen. Nardo (i 2008) og Rødde (i 2014) er de siste nyopprykkede trønderne til å holde plassen i 2.divisjon.

Prestasjonene gjennom sesongen gjør at de to nykommerne dominerer årets lag med til sammen sju spillere.

Én spiller fra fjorårets beste

Selv om både Nardo (3.plass) og Byåsen (5.plass) kom foran Stjørdals-Blink (7.plass) på tabellen, er samlet gjennomsnittskarakter for alle spillerne høyest for laget fra Øverlands Minde. Blink har flest spillere med sine fire på årets lag, anført av midtbanespiller Lars Martin Husby. Strindheim og Nardo følger etter med tre spillere hver, mens Byåsen er representert med den siste av de elleve plassene på laget.

Aasarød beste spiller

Adresseavisen har satt opp laget i en moderne 4-2-3-1-formasjon, rett og slett for å lengst mulig passe posisjonene til de elleve beste på den totale børsoversikten. Nardos Magnus Aasarød har med 5,57 det høyeste snitt av de som kvalifiserte seg til kåringen, gjennom å spilt over 30 minutter i to tredeler av kampene, eller temmelig nøyaktig 17 seriekamper.

Aasarød er den eneste spilleren som også var med på årets lag i fjor, en kåring som opprykkslaget Levanger dominerte.

Sommerferienvendepunktet for to lag

Videre er det verdt å merke seg at fire av fem trønderlag har minst èn representant på laget. Det eneste som mangler er nedrykkslaget Rødde. Laget fikk en traurig start på sesongen, men fikk et oppsving inn mot fotballferien i juli. Men da økonomiske utfordringer nådde offentligheten, gikk det ut over det sportslige da toppscorer Georg Flatgård (15 mål på 13 kamper før han gikk til Levanger) var en av flere nøkkelspillere som forlot Rødde-skuta. Med èn seier på de siste 13 kampene sank både 2. divisjonshåp og spillernes gjennomsnittskarakterer til bunns.

I andre enden av skalaen finner vi Byåsen. Åtte måneder etter å ha sett opprykkshåpet glippe på målstreken, lå klubben fra Dalgård helt sist etter halvspilt serie. Men takket være solide forsterkninger i Eirik Valla Dønnem (fra Rødde), Kim Riksvold (utlån fra Ranheim) og ikke minst Asgeir Snekvik (fra Ranheim), var Byåsen høstens lag. Sistnevnte har også det høyeste snittet isolert sett, men 5,85 over 13 kamper er litt for få til å bli med i kåringen.

Georg Flatgård brukte en halv sesong på å bli toppscorer. Foto: Marius Schjei Dahl, Adresseavisen