Asphjell fra Orkdal og sparbyggen Anne Irene Myhr har sittet i idrettsstyret den siste fireårsperioden. Men da valgkomitéen la frem sin innstilling til idrettsstyret som skal velges på Idrettstinget i Trondheim i begynnelsen av juni, var det uten midtnorske representanter.

LES KOMMENTAR: Et lyskespark mot trøndersk idrett

– At mitt navn ikke er der er én ting, men at Midt-Norge og Trøndelag ikke er funnet verdig en plass fra valgkomitéens side synes jeg er merkelig, sier Asphjell til Adresseavisen.

Han peker på bakgrunnen regionen har idrettspolitisk og idrettsaktiviteten den representerer.

– Når man da går fra å ha to styremedlemmer til ingen, viser det at arbeidet som gjøres i Midt-Norge ikke blir verdsatt, sier han.

Mener de har jobbet godt

Asphjell har vært 1. visepresident de siste fire årene. Han satt også som vanlig styremedlem i fireårsperioden i forkant.

– Synes du selv du fortjener å få fortsette?

– Det må andre vurdere, men jeg har fått rimelig greie tilbakemeldinger fra idretten, også som leder av anleggskomitéen gjennom fire år. Jeg føler jeg har et godt samarbeid med alle jeg har samarbeid med, sier han.

– Vi skal legge frem et politisk regnskap på tinget i Trondheim, og det vil vise at vi har hatt et styre som har fulgt opp vedtakene fra tinget for fire år siden. Det viser at det samlede idrettsstyret har gjort en god jobb. Jeg har vært med i åtte spennende år, og tar det ikke personlig, men på vegne av Midt-Norge er det vanskelig å forstå innstillingen, poengterer Asphjell.

Ingen mellom Lillehammer og Tromsø

Valgkomitéen har innstilt rogalendingen Tom Tvedt som ny idrettspresident – i tillegg til ti andre medlemmer. Én er fra Tromsø, resten fra Sogndal og Lillehammer og sørover.

- Innstillingen er ikke representativ for hvordan Idretts-Norge ser ut, i hvert fall med tanke på aktivitet, breddeidrett og toppidrett. For Midt-Norge er det veldig viktig å være representert i idrettsstyret, fordi det er viktig å ha folk plassert i sentrale organ for å kunne bære frem viktige argumenter, sier Asphjell.

Den 25 år gamle studenten Sondre Sande Gullord (NTNUI) er riktignok oppført med Trondheim som bosted i valgkomitéens innstilling, men sier til Adresseavisen at han etter planen kommer til å ha Oslo som arbeidssted etter at han avslutter studiene i Trondheim til sommeren.

– Jeg har vært bosatt i Trondheim i snart fem år, og selv om jeg ikke er fra området og kanskje ikke vil være bosatt eller jobbe i Trøndelag, har jeg gjennom de årene fått en sterk tilknytning til området og idrettsbevegelsen i Trøndelag. Men det går ikke an å være uenig i at Trøndelag ikke er godt representert i innstillingen, sier Sande Gullord, som understreker at han synes det er veldig spennende å bli innstilt til et ordinært verv i idrettsstyret.

Siste ord ikke sagt

Stortingsrepresentant Asphjell (Ap) er ikke forelagt noen begrunnelse for hvorfor han er vraket i innstillingen flertallet i valgkomitéen står bak.

– Men jeg vet at noen mener man ikke skal ha stortingsrepresentanter i idrettsstyret. Skal man følge den logikken kan man ikke ha representanter på fylkestinget i idrettskretsene, eller idrettsrådsmedlemmer som sitter i kommunestyrer. Jeg mener derimot det er viktig å ha representanter – uavhengig av partitilhørighet – som er aktive i styrende organer, sier Asphjell.

Han er imidlertid innstilt som kandidat av et mindretall i valgkomitéen, og har sagt ja til det. Det betyr at han tar opp kampen og fortsatt håper på fire nye år.

– Du skal ikke se bort fra at det kan ende med en annen sammensetning enn hva valgkomitéen har foreslått. Det er en del av demokratiet. Jeg har tenkt gjennom om jeg har lyst til å gå på fire nye år, og føler fortsatt at jeg har mye å gi i idretten. Om det blir i styret eller på andre områder vil tiden vise, sier Asphjell.