– Vi håper å ha det klart i løpet av slutten av måneden. Det er det beste for begge parter, sier daglig leder i Byåsen Elite.

Raja Toumi virket å være historie i Byåsen da den nye styrelederen, Tore Bull Hedel, gikk ut og sa at klubben ikke hadde råd til å forlenge med henne. Men så snudde Byåsen og sa at dersom en sponsor øremerket sitt bidrag til å betale lønnen til venstrebacken så ville de selvsagt si ja til det.

Toumi har flere ganger uttrykt fortvilelse over behandlingen fra sin arbeidsgiver, og da Adresseavisen møtte henne i slutten av mai fortalte hun at det var vanskelig å tenke på at hun eventuelt skulle gå tilbake til klubben hun følte seg sviktet av.

– Hun er absolutt ønsket

Nå har det imidlertid gått tid siden sjokkbeskjeden, og Byåsen har fått pratet med venstrebacken. Toumi er nå i dialog med ledelsen, og diskuterer muligheten for en videre fremtid i klubben.

– Vi fikk begge luftet det vi ville si, og lagt en del ting bak oss, så det var en god prat og en god start på en dialog, sier Balstad.

Under møtet skisserte han opp hva som var mulig for henne fremover, det er fremdeles ingen konkrete avtaler som er på plass, men hun fikk se flere alternativer hvor hun jobber utenom håndballen.

– Vi har en god del følere ute for å ordne en avtale med jobb på dagtid for henne, så får hun vurdere om hun godtar det. Vi har ikke råd til at hun er helprofesjonell i vår klubb, men hun er absolutt ønsket. Det er kun det økonomiske som har ført til denne situasjonen, sier Balstad.

Flere aktuelle klubber

Toumi har hele tiden vært åpen med at hun er i kontakt med flere norske eliteserieklubber og noen utenlandske, og er fremdeles i tenkeboksen foran neste sesong.

– Vi skal prøve å tilrettelegge slik at hun kan bli i klubben, så skal hun få bruke litt tid på å bestemme hva hun vil gjøre videre, sier han.

Balstad forteller at det ikke er noe konkret utvikling i saken ennå, men at Toumi ikke har avslått tilbudet til Byåsen, og at klubben er interessert i at hun fortsetter.

Adresseavisen har flere ganger forsøkt å komme i kontakt med Raja Toumi, men hun har ikke svart på våre henvendelser.