– Målet jeg hadde om å slå Larvik innen tre år blir forskjøvet.

Det er det nødt til å bli. Det var heller ikke et mål jeg brukte mye tid å tenke på, mer en tanke om at det er det vi jobber for, sier Byåsen-trener Claus Mogensen.

I morgen serieåpner laget hans hjemme i Nidarøhallen mot Vipers Kristiansand.

Etter å ha tatt andreplassen ti år på rad, frister gullet mer enn noensinne, men for å komme dit snakkes det mye om å ta ett steg tilbake, for så å ta to steg frem.

– Det kommer til å bli en mer svingende sesong, men det er en investering i fremtiden. Og får vi muligheten til å spille for medalje, så kommer vi selvsagt til å gjøre det, sier han.

Larvik er også i år tippet som suveren seriemester. Storhamar blir ansett som en stor utfordrer til sølvet selv om de gikk på et overraskende ettmålstap mot Tertnes da lagene møttes i serieåpningen onsdag.

– Enormt interessant lag

I håndballmiljøet snakkes det om at dette er det mest spennende Byåsen-laget siden 1985-årgangen med Gøril Snorroeggen, Marit Malm Frafjord, Tonje Nøstvold og Kari Aalvik Grimsbø.

–Vi har et enormt interessant lag hvor stort sett alle spillerne er på vei oppover. Det er veldig inspirerende for en trener, og passer min personlighet godt, sier Mogensen.

Selv om det har vært store utskiftninger i spillerstallen siden han begynte, og han vet at det vil bli en tøff vei til toppen, så har han ingen planer om å forlate Trondheim med det første.

–Jeg har ikke tenkt meg noe sted, og noe av det som gir meg motivasjon til å fortsette er til-fredsstillelsen det gir meg som trener når en spiller har en slik eksploderende utvikling som den Maren Gundersen hadde i fjor. Sjansen for at det skjer med flere av spillerne på laget er stor, smiler Byåsen-treneren.

– Det vil svinge

Selv om klubben har blitt enig om å la dette året være et utviklingsår, hvor de unge jentene får tid til å spille seg sammen som et lag, er troppen topp motivert før sesongstart.

– Jeg kjøper ikke helt den «Ett steg tilbake, to steg frem»- greia, for jeg er så imponert over de ungjentene vi har nå. Jeg tror det vil svinge mye fordi vi har en så lav snittalder på laget, men vi må være tøffe, og klare å skjerpe oss når ting butter litt imot, sier Ingrid Ødegård.

Det er kaptein Marta Tomac enig i.

– Det vil mest sannsynlig svinge litt, men vi har noe å bygge på. Selv om de er unge så har de en del erfaring fra de sentrale rollene de har hatt i de tidligere klubblagene sine. I tillegg så har alle sammen landslagserfaring, og har sånn sett en god del i bagasjen, sier Tomac.

Hun er likevel forsiktig med å komme med noen klar målsetting om medaljeplass.

– Det blir hardt, og jeg skal ikke sitte her og si at «nå tar vi sølvet eller gullet lett», men vi er sultne, og det blir spennende å se hvor høyt vi kan klatre, sier Byåsen-kapteinen.