Sandnes: – Man gjør så godt man kan, og mer enn det går ikke, sier Orkla-skytteren på sitt beskjedne vis.

Det er 17 år siden Aamot ble skytterkonge i Førde, og fremdeles er han sulten på ny suksess. Denne sesongen har det tekniske blitt bedre og bedre, men uttellingen har latt vente på seg. Det håpet han å endre på under den innledende baneskytingen på Landsskytterstevnet i går.

– Det er ikke noen vits i å sammenligne med tidligere resultater uansett. Dette er Landsskytterstevnet, og da er det kun det du presterer her som gjelder, sier han.

– Tar du seiersintervjuet før du skyter? Der snakker du rutinert, erter Gaute Jøinsli, en skytterkamerat i Aamots pulje.

Holder roen

Før de fikk skyte måtte de vente i teltet hvor skytterne blir registrert og fotografert. Aamot benyttet tiden til å prate og fleipe med de andre skytterne.

– Jeg er ganske rolig, men litt spenning må det alltid være på Landsskytterstevnet. Det er bra, for da presterer man bedre. Men utfordringen er å stå helt i ro når man har 140 i puls, så da må man bare prøve å holde roen, sier Aamot.

Fine forhold

Det var fine værforhold da de skulle skyte: Lyset var bra og vinden ikke for merkbar. Han fikk full treff på første liggende. På stående gjorde de tre første skuddene at han tapte fire poeng. Nå måtte han kun ha tiere for å ha muligheten til å komme med på kongelaget. Han gikk ned i knestående og traff fem ganger ti. Perfekt. 146 poeng før de ti siste skuddene. Men der sa det stopp. Han mistet tre poeng til, og da røk kongelagsplassen for Aamot. Han endte på 243 poeng.

– Jeg er fornøyd ut ifra det jeg har prestert tidligere i år, og kan ikke forvente å gjøre det bedre med det treningsgrunnlaget jeg har, smiler Aamot.

Skal ta stjerne

Finaleskyting blir det uansett, men kongelaget ryker for skytterlegenden. Lyspunktet er nå at han kan skyte 98 poeng i finalen og så er han sikret en ny stjerne. Det vil i så fall bli nummer 22 i rekken (!).

– Målet mitt i år var å ta en stjerne. Jeg måtte uansett ha hatt 248–249 skulle det betydd noe her, og det er jeg ikke i nærheten av nå, sier han.