Forrige sesong var en jubelsesong av de sjeldne for Norges kombinerthelter.

Etter to OL-gull, et sølv og en bronse valgte suksesstrener Kristian Hammer å takke for seg for å prioritere familien, og 3. mai ble det klart at Bjørn Kåre Ingebrigtsen skulle være hans etterfølger.

Ingebrigtsen har en høy stjerne blant utøverne gjennom sitt arbeid i Granåsen Skiteam, og han har også hatt en rolle på landslaget som trener for utøverne som er bosatt i Midt-Norge. Nå har han fått hovedansvaret for Norges OL-helter, og for Ingebrigtsen har det blitt en ny hverdag.

– Det er veldig spennende, men mange av arbeidsoppgavene hadde jeg også i fjor. Nå er det riktignok litt mer ansvar og jeg må sy sammen helheten. Nå ser det ut som at vi får sammen et godt team rundt utøverne, og vi har fokus på å heve kvaliteten på det vi holder på med, slik at vi kan bli enda bedre denne sesongen, sier Bjørn Kåre Ingebrigtsen.

Ingen store endringer

Den ferske landslagstreneren har vært i jobben i et par måneder, og han føler at ting begynner å komme på plass. Han har nå fått den tøffe oppgaven om å fortsette suksessen fra forrige sesong, og for å klare det, gjør han stort sett det samme som sin forgjenger.

– Vi skal fortsette på samme linje, og jeg har ikke en plan om å gjøre de helt store endringene. Vi skal gjøre mye av det samme som vi gjorde i fjor, så skal vi prøve å få enda bedre kvalitet i det vi gjør nå i høst, sier Ingebrigtsen.

VM i Falun hovedmål

På tross av OL-suksessen føler ikke Ingebrigtsen at laget kom helt i havn etter fjorårssesongen. I den kommende sesongen er VM i Falun sesongens hovedmål, men Ingebrigtsen har også et mål om å få en utøver på pallen sammenlagt.

– Det er veldig lenge siden vi har hatt en utøver på pallen sammenlagt i verdenscupen. Dette er målet i år, og neste år eller om to år håper jeg vi har bygd opp en utøver som kan vinne verdenscupen sammenlagt, sier landslagstreneren.

Sist gang det skjedde var i 1998/99-sesongen, hvor Bjarte Engen Vik feide konkurrentene av banen.

Måtte jekke ned guttene

Før sesongoppkjøringen startet skrev landslagsutøverne ned målene for sesongen. Guttene var samstemte om at de skal fire gull i VM, men Ingebrigtsen valgte å nedjustere målsettingen et par hakk.

– Når vi startet opp denne prosessen fant vi ut at vi skulle ta alle gullene, men vi fant ut at det ikke var realistisk. Det er jo et par andre som prøver å ta gull også, sier Ingebrigtsen.

– Derfor er målet å ta ett VM-gull, og det har ikke skjedd siden stafetten i Oberstdorf i 2005, poengterer den ferske landslagstreneren

Vil forsvare OL-gullene

Ingebrigtsen har i første omgang inngått en toårsavtale med Norges Skiforbund. Han har ikke sagt noe konkret på hvor lenge han vil fortsette, men han drømmer om å forsvare et OL-gull.

– Det hadde vært jævla artig å ha vært i posisjon til å forsvare et OL-gull. Det å stå gjennom to perioder der hadde vært artig, men i første omgang har jeg fullt fokus på denne perioden, sier Ingebrigtsen.

Magnus Moan er veteranen i laget. Foto: VEGARD EGGEN
Jørgen Graabak er stjerneskuddet som tok individuelt OL-gull i Sotsji. Foto: VEGARD EGGEN
Roar Ljøkelsøy er fremdeles innom hoppbakken. Foto: VEGARD EGGEN