Etter fire år med planlegging får Kolstad håndball bygge egen hall.

Da Jostein Sivertsen fikk vite at fylkesrådmannen innstiller på at det kun bygges to hallflater i tilknytning til nye Heimdal videregående skole, trodde håndball-lederen at drømmen om ny storstue for bydelsklubben var knust.

Men så fikk han en telefon.

– Hanne Moe Bjørnbet, leder i opplæringskomiteen i fylkeskommunen, ringte meg og sa at politikerne vil gå inn for at Kolstad får bygge egen hall på Fylkestinget om to uker, forteller Sivertsen.

– Det har vært en god dialog med Kolstad håndball om bygging av en tredje flate i en ny videregående skole. Vi skal få til dette, lover Bjørnbet.

Planlagt åpning høsten 2017

Tirsdag kom nyheten om at Saupstad barneskole og Huseby ungdomsskole skal samlokaliseres i en ny, todelt skole. Dette åpner for byggingen av ny Heimdal videregående skole med flerbrukshall og tannklinikk som har en kostnadsramme på 704 millioner kroner. Byggestart er planlagt høsten 2015 med ferdigstillelse høsten 2017.

– Veien hit har vært lang og kronglete. Jeg hadde det første møtet med med rektor på Heimdal videregående 21. mai 2010 der vi snakket om skolens behov for halltid. Vi har hele tiden ønsket at det blir bygd en tredje hallflate, noe som vil koste 24,1 millioner kroner, sier Sivertsen. Han beskriver klubbens finansieringsplan som realistisk der tippemidler, områdeløftmidler, momskompesasjon og ti prosent kommunal egenandel er viktige elementer.

– Nå ser vi fram til å gå i gang med detaljene rundt bygging og drift, sier han og gleder seg til den dagen Kolstad kan spille toppkamper i håndball foran 2000 tilskuere.

Åpner for flere idretter

Samtidig som Kolstad-lederen har opplevd skepsis fra fylkesadministrasjonen i prosessen, har han kjent på stor støtte fra politikerne.

– Denne hallen blir et viktig bidrag til å styrke frivillighetskulturen og intergreringsarbeidet i bydelen, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik.

– Kolstad håndball tar på seg et ansvar utover det man kan forvente av et idrettslag. De tar på seg ansvar for samfunnsbygging, tilføyer Bjørnbet.

Organisasjonssjef i Sør-Trøndelag Idrettskrets, Kjell Bjarne Helland, ønsker også de tre nye hallflatene på Kolstad velkommen.

– Det er underdekning på anleggsflater i Trondheim. Nå får denne bydelen et signalbygg. Flerbrukshallen vil også gi flere idretter enn de tradisjonelle hallidrettene en arena. Fleksibiliten i store anlegg er større, påpeker Helland.

- Mye bedre enn gymsalen

12-åringene Martin Grønning og Elise Nøst tror flere vil spille håndball på Kolstad når de ikke må dra til Nidarøhallen for å trene eller spille kamper.

– Det blir veldig bra når vi kan trene mer her. Bedre enn en gymsal, sier håndballspillerne som kjenner flere som har sluttet med håndball på grunn av lite treningstid i nærmiljøet.

Heidi Sæterhaug, styremedlem i Kolstad håndball, er ikke i tvil om at tre hallflater i tilknytning til nye Heimdal videregående skole vil bety mye for den over 40 år gamle bydelen som er Trondheims mest flerkulturelle.

Lettere å rekruttere

– Dette vil bety mye for bredde-idretten. På Kolstad er det en utfordring at det er få foreldre som kan kjøre barna til trening andre steder i byen. Med egen hallflate vil det bli lettere å rekruttere de yngste barna til idretten, tror Sæterhaug.

Samtidig blir det et stort pluss at klubbens elitespillere får sin egen arena med langt større tilskuerkapasitet enn det Husebyhallen kan tilby i dag.

– Håndballherrene er store forbilder for de yngre spillerne våre, fastslår hun og legger til:

– Dette vil også bety mye for satsingen på jentelagene våre.

Kolstad-leder Jostein Sivertsen ser at Husebyhallen fylles til randen når håndballherrene spiller toppkamper. Bydelens nye hall ha en tilskuerkapasitet på 2000 personer når den står ferdig høsten 2017. Foto: Kristian Helgesen
Nå er det endelig bestemt hvor nye Heimdal videreskole med flerbrukshall og tannklinkk skal bygges. Kjell Bjarne Helland i Sør-Trøndelag Idrettskrets, fylkespolitikerne Hanne Moe Bjørnbet og Tore O. Sandvik er glade for at prosjektet også inkluderer hall til Kolstad håndball, her representer ved leder Jostein Sivertsen. Foto: Kristian Helgesen