17. august reiser hele Byåsen-laget til Gran Canaria for en uke lang treningsleir. Men den økonomisk kriserammede klubben slipper unna svært store deler av regningen.

I stedet blar spillerne selv opp.

– Vi måtte bidra selv for å få til den turen. Den blir viktig for oss med tanke på lagbyggingen, sier Byåsen-back Emilie Hegh Arntzen til Adresseavisen.

– Det er ikke så mye penger i idretten, i hvert fall ikke for oss. Vi er alle sammen opptatte av å bli gode, og da må vi legge inn litt selv. Sånn er det, sier hun.

– Det ble fort alvor

Mandag ble det kjent at økonomien i Byåsen er så skral at klubben kan være historie i løpet av tre uker dersom den ikke får én million ferske kroner inn i klubbkassen.

Hegh Arntzen innrømmer at spillerne er urolige.

– Det ble fort alvor. Det er ingen som ønsker at det som kan skje om tre uker skjer. Spillerne skal stå sammen, og så får vi håpe at vi bare får et lag å spille på denne sesongen, sier hun.

Tirsdag startet klubben en innsamlingsaksjon, men pengene fra den skal altså ikke gå med til å betale for en treningsleir på Kanariøyene.

– Spillerne må betale selve reisen, i tillegg til mat og drikke selv. Totalt sett dekker vi 70–80 prosent på egen hånd. De aller fleste av spillerne er unge studenter, og dette tar en stor del av inntekten deres. Vi ofrer litt for å få det til, sier Ida Alstad.

Får være sammen

Det var Byåsen-trener Claus Mogensen som før sommeren spurte spillerne om de ville være med på å betale reisen dersom det ble en treningsleir på Gran Canaria.

– De må betale noe mer enn det som var tenkt i første omgang, men vi får mer for pengene der enn vi kunne fått et annet sted. Vi bor billig og får god treningsmotstand, sier dansken, som er klar på at laget under alle omstendigheter hadde dratt på en treningsleir.

En treningsleir i Norge kunne kostet vel så mye, og Ida Alstad poengterer at spillerne har gått med på opplegget frivillig.

– Det er ingen som er pålagt dette, og hver og én er spurt. Alle sa ja, sier hun.

Profilen mener det er nødvendig for laget å komme seg bort sammen.

– Da får man hundre prosent fokus på håndball, trening og det sosiale. Vi er et stykke borte fra Trondheim, og dermed blir det bare oss det handler om. Selvfølgelig kunne vi trent andre plasser, men det handler å ha lagbygging, sier hun.

På treningsleiren skal Byåsen spille to treningskamper mot det spanske laget Ro’Casa.