I går fikk Ranheim attpå til playoff-plassen servert, men misset under 2-4-tapet for Strømmen.

– Vi er veldig langt nede nå, det er ikke noe tvil om dette. Vi ble nummer sju og fortjener ikke noe mer, sier Ranheim-trener Trond Nordsteien til Adresseavisen rett etter kampen ble blåst av.

Måtte vinne

Utgangspunktet foran siste serierunde var såre enkel for Ranheim: Kun seier var godt nok for å i det hele tatt ha en sjanse til å klare én av fire kvalifiseringsplasser som gir en ekstra sjanse til å kvalifisere seg til eliteserien.

Før siste serierunde lå Ranheim på syvendeplass, den første plassen utenfor play off. Med to poeng opp til trioen Fredrikstad, Kristiansund og Bærum fra fjerde- til sjetteplass, måtte Ranheim håpe på hjelp i tillegg til seier for å klare sesongmålet om å bli blant de seks beste i 1. divisjon.

Alle resultatene gikk Ranheims vei

Og da alle playoff-rivalene avga poeng, lå alt til rette for Ranheim på hjemmebane mot et Strømmen-lag som ikke hadde annet enn æren å spille for. Men et Ranheim-lag med kun én seier på de siste sju kampene, klarte ikke å utnytte dominansen. Tross 11-4 i Adresseavisen telling av målsjanser, sto det 2-4 på lystavlen etter kampslutt.

– Vi hadde gjort det vanskelig for oss selv og trengte en seier. Vi klarte ikke å gjøre jobben selv, og da er det samme søren hva som skjer rundt oss. Strømmens to første mål ble direkte ødeleggende, og det gjør det vanskelig å vinne med slike baklengs. Vi tapte kampen foran målene, men har også i sum vært for dårlig over 30 kamper til å klare å bli blant de seks beste, sier Nordsteien.

Dårlige poengfangst på høsten

Som nok en gang må tåle spørsmål om Ranheims høstform. For 29 poeng før sommeren ble til 17 poeng den siste halvdelen. Dette er også en tendens man kjenner igjen fra Ranheims fem år i 1. divisjon. For i to av de fem sesongene ville poengsnittet på våren sørget for én av to opprykksplasser ved sesongslutt. Men isteden har Ranheim stått igjen med 4.plassen i fjor som beste sluttplassering.

– Jeg skjønner at spørsmålene kommer, men jeg er ikke helt enig i at vi har hatt en dårlig høst samlet sett. Det er i de siste fire kampene vi har skuffet mest. Vi har hatt en grei høst, men for dårlige resultat på slutten gjør at vi faller utenfor, sier Nordsteien, som lover full evaluering etter en sesong der Ranheim satte klubbrekord med tolv kamper på rad uten tap, og sendte Rosenborg ut av cupen.

Men etter å ha klart bonusene, klarte de altså ikke å nå selve målet: topp seks i 1. divisjon.

– Vi må gi det noen dager før vi begynner å se på hva som har blitt gjort i år. Det er for mange følelser akkurat nå når vi var så nær. Men så begynner arbeidet med å se på hva vi har gjort bra og ikke minst hva vi har gjort dårlig denne sesongen. Vi har svingt en del denne sesongen, og endte opp med å fortjene en sjuendeplass. Så får vi evaluere alt og bare tenke fremover, sier Nordsteien.

Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN
Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN
Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN
Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN
Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN
Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN