Rekruttlandslaget i langrenn har nylig avsluttet sin treningssamling i Granåsen. Der var de for å få timer i treningsbanken.

Samtidig holder man på å bygge en ny rulleskiløype der, og allerede før den er ferdig blir det nye anlegget rost opp i skyene av utøverne og trenerne.

To økter daglig

– Jeg har aldri vært her før, og jeg må si at jeg ble litt overrasket over stedet. Det er bedre enn fryktet, og vi har det veldig bra her med tanke på løp- og rulleskiløyper. I tillegg har vi topp-idrettssenteret som har alt det vi trenger, sier Barbro Kvåle som representerer Lillehammer Skiklub.

Hun og resten av landslaget gjennomførte to økter per dag mens de var der. Dette var første gang rekruttlandslaget hadde en samling i Granåsen, og landslagstrener Sjur Ole Svarstad tror det bare blir flere i fremtiden.

– For oss og resten av lands-lagene blir det etter hvert mer og mer aktuelt å legge samlinger til Trondheim. Når de får fullført rulleskiløypen, blir dette en spenstig totalpakke på lik linje med de beste anleggene her til lands, sier Svarstad.

– Tilskudd for Trøndelag

I disse dager holder de på med byggingen av den nye rulleskiløype i Granåsen. Den har en kostnadsramme på om lag 55 millioner kroner, og vil være 14 kilometer lang. Anlegget skal stå ferdig i løpet av 2015.

Landslagstreneren mener dette vil gavne trøndersk idrett.

– Det nye anlegget er et kjempetilskudd for hele Trøndelag, og det er noe utøverne vil bruke for alt det er verdt, sier Svarstad.

Langrennslandslaget

Tidligere har stort sett bare hopperne og kombinertutøverne hatt samlinger i Granåsen. Når dette anlegget er ferdig, vil Granåsen bli mye mer attraktivt for langrennslandslaget, og hit kommer de allerede til høsten.

– Elitelandslaget skal oppover i høst, og det sier sitt. Ballen har begynt å rulle, og når de er ferdig med rulleskiløypa, tror jeg at det vil bli et enormt anlegg som alle landslagene vil dra nytte av i fremtiden, sier Svarstad.