Kolstads forsvarsbauta har tatt luven av de fleste motstanderne i 1. divisjon. Nå venter større oppgaver med på a-landslaget i januar.

Balstad har imponert såpass mye i høst at han ble tatt ut til to landslagstropper. Først til juniorlandslaget som skal spille avgjørende VM-kvalifisering på Island den andre helgen i januar, før han slutter seg til de store gutta 12. januar.

Ekstratrening

– Jeg ble først og fremst overrasket og glad da jeg ble tatt ut på juniorlandslaget. Da Stian (Gomo Nilsen, Kolstad-trener journ.anm.) fortalte meg at jeg ble tatt ut på a-landslaget, var jeg sikker på at han tullet. Men jeg fikk etter hvert en telefon fra Christian Berge, og først da skjønte jeg at det faktisk var sant, sier Balstad til Adresseavisen etter en av mange treningsøkter i romjulen.

Kolstad-spillerne fikk fri på julaften, men har vært samlet alle dager siden. I tillegg har Balstad drevet med ekstra egentrening.

Han har rett og slett følt behovet for å bygge litt ekstra muskler, før møtet med storlag som Spania, Polen og Ungarn.

– Jeg liker å ta i et tak, gi litt juling og få brukt muskler. Men må legge på meg noen kilo, jeg jobber med saken. Derfor har jeg hatt mange økter i styrkerommet i julen, rett og slett for å få opp piffen litt til det som skal skje i januar, sier Balstad.

– På sikt er det ikke noe problem å gå opp ti kilo i muskler. Det hadde ikke hatt noe å si på kroppen min. Det trengs i det store selskap, smiler forsvarsspesialisten, som har Frankrikes superstjerne Nikola Karabatic og forsvarssjef Didier Dinart som forbilder.

– Trenger krigere

Sistnevnte en type Christian Berge og landslaget ser behovet for. Landslagssjefen var full av lovord om 20-åringen da Adresseavisen pratet med ham noen uker før landslagsuttaket der Balstads navn var med.

– Han er veldig spennende. Balstad er svært dyktig bakover, og jeg har litt lyst til å se om vi klarer å få ham til å bli en skikkelig forsvarsspiller som kan være med og slåss litt for oss, sa Berge til Adresseavisen 1. desember, etter å ha sett Balstad ta lurven av Vikings storscorer Gøran Johannessen, da Kolstad valset over rogalendingene i 33-25-seieren i Husebyhallen.

– Vi trenger noen krigere som er villige til å gjøre litt av hvert for å få stoppet spillere, det er ikke tvil om det. Vi har noen i Marius Gullerud og Bjarte Myrhol som slåss bak der, men en forsvarsspesialist hadde vært bra, sa Berge.

Reiser mandag

– Jeg må bare spille på det jeg er god på. Det handler om at jeg må ta i et tak, bruke muskler, og kjempe for hver eneste ball. Det håper jeg å vise når jeg kommer på samling, sier Balstad.

Han rekker å få med seg Kolstads første hjemmekamp i 2015, dagen før han reiser på første samling. For førstkommende søndag tar Kolstad imot Falk Horten i «Fort Huseby», der serielederne i 1. divisjon ikke har tapt siden mars 2013.