– Jeg gleder meg til å feire jul hjemme hos meg selv. Dette blir første julen i leiligheten vår. Jeg har savnet å kunne pynte til jul, og kunne ha juletre og alt det der, sier Daniel Örlund.

Svensken har vært hjemme i Stockholm hver jul siden han kom til RBK. Men denne gangen kommer han ikke tilbake.

Vemodig å dra

Huset er solgt, og etter to uker på hotell, avslutter familien et fem år langt kapittel.

Både familien og han selv synes det er vemodig å forlate byen og alle menneskene de har blitt glade i.

– Vi tok beslutningen om å reise hjem for et og et halvt år siden, og det har vært en beslutning som har vokst litt på oss. Men det har ikke vært en kul prosess. Vi har mange gode minner og gode relasjoner til mange mennesker i og rundt klubben, og har mange gode minner. Emilie var bare tre år da vi kom. Nå er hun syv, så hun har levd et helt liv her i Trondheim, sier han.

Angret

Det har altså vært fem fine år for familien Örlund. Men 34-åringen startet Trondheimsoppholdet med å angre på at han i det hele tatt tok turen oppover.

– Det var mer enn tjue minusgrader da jeg kom hit, og jeg lurte på hva i alle dager jeg hadde tenkt på. Jeg hadde kjørt hele veien fra Stockholm og var skrubbsulten. Derfor stupte jeg inn på en butikk for å kjøpe meg litt mat – men folk var jo så fryktelig trege. De snakket med dama i kassen og hadde liksom all verdens av tid. Nå har jeg blitt en sånn «treg trønder» selv, sier han og smiler.

Har fått frem keepertalenter

Returen til Stockholm innebærer også at Nardos gutter 13-lag må finne seg ny trener. Svensken har vært med på trenersiden for laget så lenge han har vært i byen. To av gutta på laget har blitt så gode at de er på kretslaget. Kanskje ikke så overraskende, så er begge keepere.

– Det er veldig kult at begge keeperne våre er blitt så flinke. Jeg har trivdes veldig godt med å være trener, og tenker på en trenerkarriere etter at jeg selv har lagt opp. Jeg har levd med fotballen så lenge, og synes det er fantastisk morsomt å se folk utvikle seg. Planen er å ta trenerkurs framover, så jeg har en bra ryggsekk klar til den dagen kommer, sier han.

Kanskje kan trenerjobben åpne for en retur til Lerkendal.

– Kanskje jeg skal komme tilbake hit som keepertrener en dag, sier han og gliser.

– Men det er uansett langt frem i tid. Jeg skal forsette å spille fotball selv så lenge kroppen er bra, og jeg føler at jeg kan prestere. Men om det blir to, tre eller fem år vet jeg ikke, sier 34-åringen.

Uviss fremtid

Dermed kan han ha en ny keeperkarriere foran seg som er like lang som den han har hatt i RBK. Men hvor det blir, hevder han å ikke ha peiling på i øyeblikket. De siste ryktene skal ha det til at han er aktuell for Sirius i Superettan.

– Min gamle trener leder Sirius nå, derfor har jeg snakket med dem. Men jeg har gitt beskjed om at det ikke er veldig aktuelt, sier han

– Jeg forholder meg rolig, og har ikke et fnugg av bekymring for at jeg ikke finner meg en klubb for neste sesong, sier han.