–Det er en ganske tragisk situasjon, egentlig. Man vet ikke hva man skal si eller gjøre, det er bare å vente, sier han om forholdene i trondheimshockeyen.

Dagen i dag er en skjebnedag for Dahl, og flere andre hockeytalenter i Trondheim. Ryker Rosenborgs elitelag kan det være slutt for spilleren som har vært på to U18-landslagssamlinger siden mai.

–Jeg har ikke snakket med noen andre klubber eller sett på andre alternativ. I verste fall kan det være jeg bare legger opp. Det er et reelt alternativ, for de fleste andre klubber har fylt opp stallene sine fra junior-klassen og opp, sier han.

17-åringen har villet bli hockeyspiller lenge.

–Da jeg vokste opp var drømmen å spille på det beste laget i byen. Jeg tviler ikke på at flere sitter med den samme drømmen som jeg hadde for sju år siden nå, sier han.

Og tror at talentene tvinges ut av byen igjen om det ikke er et elitelag i Trondheim. Det tror også Stian Røsten, som er i vannskorpen til å bli en del av Rosenborgs satsingsgruppe.

–Jeg håper det ordner seg. Hvis ikke går Trondheim og trøndersk hockey en mørk fremtid i møte. Da kommer guttene til å flytte og gå på andre skoler, for eksempel på Lillehammer eller i Asker. Selv går jeg på spisset toppidrett på Strinda, og uten en eliteserieklubb i byen tror jeg ikke det blir noen spisset hockeylinje på Strinda, sier han.

–Er du selv interessert i å flytte?

–Ja. Jeg har lyst til å utvikle meg som hockeyspiller, og hvis det er flytting som må til, så må jeg det, sier 17-åringen.