Han har fullført videregående skole, men har deretter viet hele livet til skiskyting. Nå er 29-åringen kun sikker på én ting når han snart tar fatt på det sivile livet.

– Jeg skal ikke ha noe som helst med skiskyting å gjøre. Verken som TV-ekspert eller i en eller annen trenerrolle. Det kan jeg si helt sikkert, sier han til Adresseavisen.

Og fortsetter:

– Jeg har tenkt en god del på hva jeg vil gjøre når jeg legger opp. Men det har aldri kommet lenger enn det. Jeg vet ikke hva jeg har anlegg for, men har lyst til å bli noe «ordentlig» når jeg blir stor.

Foreløpig kommer Hegle Svendsen til å satse videre en stund, og var mellomfornøyd etter en tredje– og en syvendeplass i helga.

– Det gikk tungt. Samtidig fikk vi et bevis på at bredden i den norske troppen er stor, sa han lørdag.

– Så var det et steg i riktig retning under fellesstarten, sa han til NRK i går.

Blir student

Helt siden OL i Sotsji har imidlertid Hegle Svendsen uttalt at han er usikker på hvor lenge han vil kjøre på videre. Men han har tidligere antydet at VM i Holmenkollen i 2016 kan bli et naturlig punktum. Da må han i så fall begynne å tenke annerledes. Da skal treningsdagbøker byttes ut med studier.

Han har fullført videregående skole på Lillehammer, men har siden ikke rørt en pensumbok.

– Idretten har vært altoppslukende, og det har vært et bevisst valg. Men jeg har lyst til å studere, sier Hegle Svendsen – og sier det er uaktuelt å leve på gode, oppsparte millioner etter en suksessfull karriere.

– Jeg har ingen hast med å bestemme meg. Men jeg må jo finne ut hva jeg er god til i det sivile livet, også.

– Veldig bra på hjemmebane

Med så stort fokus på idretten medgir Hegle Svendsen at han også setter familielivet litt på vent foreløpig. Han har vært kjæreste med TV2s sportsanker Samantha Skogrand i et års tid, og de er samboere i Oslo. Men der Tora Berger venter familieforøkelse i april, og lørdagens vinner på sprinten, Alexander Os, akkurat har blitt pappa, er dette uaktuelt for Hegle Svendsen. Enn så lenge.

– Det går veldig bra på hjemmebane. Vi holder sammen, og har det fint. Men jeg tenker ikke på å bli pappa ennå. Og tror heller ikke det blir aktuelt før jeg legger opp, sier han.

– Og dette er greit for henne du bor med?

– Hehe… Ja, foreløpig går det veldig greit, smiler Hegle Svensen.

PS! Hegle Svendsens klubbkompis Andreas Dahlø Wærnes kom inn til en bra 11. plass i går.