For Shiffrin ledet knepent før finaleomgangen og var i en helt egen klasse da det gjaldt som mest. Til slutt vant amerikaneren med ett sekund og 24 hundredeler til kroatiske Zrinka Ljutic.

Dermed sikret hun sin 96. verdenscupseier i karrieren. Den gjorde også at hun vant slalåmcupen sammenlagt.

– Det var så fint å kjøre igjen. Det var nerver, og jeg kjente på følelsene jeg håpet å føle på, sier Shiffrin i sitt seiersintervju.

Michelle Gisin fra Sveits ble nummer tre. Bianca Westhoff Bakke kom på 28. plass. Hun var eneste nordmann i finalen i svenske Åre.

Shiffrin har mange gode minner fra Åre. Som 17-åring tok hun sin aller første verdenscupseier i det som anses som Skandinavias alpinhovedstad.

Det var også der hun overtok rekorden til Ingemar Stenmark, da hun sikret sin 87. verdenscupseier for ett år siden. Derfor var det nærmest skrevet i stjernene at hun også skulle vinne i søndagens comeback.

– Jeg er heldig som kan kjøre igjen denne sesongen, så jeg nyter det virkelig, sier Shiffrin til østerrikske TV.

Det var under utforen i Cortina d’Ampezzo den 26. januar at Shiffrin falt og pådro seg en skade i kneet. Siden den gang har hun vært på sidelinjen i alpinsirkuset.

– Kneet mitt tåler støyten. Det gjør jobben for meg, sier Shiffrin søndag.

Hun ledet totalen sammenlagt før fallet, men har nå falt ned til en tredjeplass, langt bak ledende Lara Gut-Behrami fra Sveits.

– Jeg hadde elsket å kjempe om totalen, men må erkjenne tingenes tilstand og at det ikke er mulig, så derfor skal jeg bare lene meg tilbake og se hvordan sesongen utarter seg, sa Shiffrin på en pressekonferanse fredag.

TØFF TID: Her er Mikaela Shiffrin og Aleksander Aamodt Kilde etter sistnevntes fall. Foto: Privat / Privat

Amerikaneren fryktet aldri at skaden skulle være karrieretruende – og drar en sammenligning til kjæresten Aleksander Aamodt Kildes ulykke i Wengen i midten av januar.

– Det var faktisk snakk om liv eller død for ham, sa Shiffrin – og fortsatte:

– De første ukene da han lå på sykehus kostet mye krefter for oss alle, selvfølgelig mest for han. Han kunne ikke sitte oppreist de første to ukene eller gå på toalettet. Nå er han på bedringens vei og det går i riktig retning.

Se video av fallet til Shiffrin: