Natt til onsdag kan 25-åringen bli tidenes første trønder med spilletid i NHL.

I mai ble den norske landslagsspilleren signert på en toveisavtale med NHL-klubben Colorado Avalanche. Martinsen fikk gode skussmål av trenerteamet etter Avalanches oppkjøringsperiode, men ble sendt ned til farmerlaget San Antonio Rampage i AHL ved sesongstart. Det for å venne seg til den nord-amerikanske ishockeyen.

- Jeg tror det var viktig for meg å få denne perioden i Rampage for bli vant til hockeyen her borte. Det kan mye fortere enn man er vant til. Jeg er mye mer klar for NHL-spill nå, enn hvis jeg hadde hoppet rett i det etter oppkjøringen, sier Martinsen på telefon til Adresseavisen.

Da veteranen og stjernespiller Alex Tanguay ble skadet for Avalanche, åpnet muligheten for nordmannen. Det var søndag morgen lokal tid Martinsen fikk beskjed om å sette seg på flyet til Denver. Uten forvarsel, nærmest ut av det blå.

Favorittlaget

- Jeg har aldri vært i en sånn situasjon før og trodde man skulle få signaler. Jeg våknet av at telefonen ringte fra en av Rampage-trenerne. Jeg hadde en plan om å gjøre meg klar til kamp her nede, så fikk jeg beskjed om at NHL-drømmen min blir oppfylt. Dette er bare sykt moro, sier Martinsen.

Selv om Rampage åpnet sesongen svært godt, har den høyreiste angrepsspilleren brukt tid på å venne seg til sin nye tilværelse. Etter én scoring og én assist i de siste AHL-kampene har Martinsen begynt å vise hva han er kapabel til. Nå er han glad for å ha benyttet muligheten gjennom farmerlaget – fremfor å ha blitt kastet ut i NHL-livet fra sesongstart.

- Det var bra at jeg fikk vært der nede noen uker og kommet inn i det, i stedet for å starte her oppe uten å være helt klar. Da kunne jeg blitt sendt ned og kunne ha måtte vente en stund på neste sjanse. Jeg har lært mye, hockeyen er ganske annerledes. Det har tatt litt tid, men jeg føler jeg er ordentlig klar nå. Nå handler det om å bite fra seg og forhåpentligvis få så mange kamper som mulig, sier Martinsen.

For 17 år siden var han med søsteren og opplevde Leangen ishall for første gang. Kort tid etter ble 8-åringen hockeyfrelst og senere ble fan av Colorado Avalanche som følge av den svenske superstjernen Peter «Foppa» Forsberg. Det var starten på drømmen om å spille i verdens beste hockeyliga. Natt til onsdag kan den gå i oppfyllelse når Avalanche gjester Philadelphia Flyers, for gutten som har byttet ut buss og sykkel til trening i Leangen med privatfly til kamp i USA.

Må imponere borte

- Det er nesten litt uvirkelig. Det har vært drømmen min siden jeg var liten, nå skal jeg prøve å nyte det, samtidig som jeg skal legge ned den jobben som kreves. I min situasjon kjemper jeg hver eneste dag og i hver eneste kamp for å få nye muligheter, sier Martinsen.

Avalanche har åpnet sesongen svært svakt og ligger sist i divisjonen sin. Nå venter sju strake bortekamper (!) for Martinsen & co, som mandag kveld reiste til østkysten for forberedelser til kamper i Philadelphia og Boston.