Det er ville tilstander i Diamond League-finalen i Eugene søndag. Og kvelden ble avsluttet med nok en verdensrekord. Armand Duplantis jublet ellevilt da han satte verdensrekord for syvende gang på rad, nå økte 23-åringen med en centimeter til 6,23 meter.

– Jeg visste at det var mulig, men at det faktisk hendte er vanskelig å forklare. Jeg hadde så veldig lyst til å ta det, sier Duplantis til NRK.

– Jeg vil gjøre mer og hoppe høyere, fortsatte Duplantis som også sa at det var fint å avslutte sesongen med et smell.

– Helt makaløst, sier tidligere stavhopper Alhaji Jeng i SVT.

– Det ser så lett og fint ut. Vi sitter bare og venter på at lista skal opp på 6,23 meter. Resten kjennes som en transportetappe for han, fortsetter Jeng.

Dette er andre gang han setter verdensrekord i Eugene. Under VM i juli i fjor hoppet han 6,21 meter. Han økte verdensrekorden tidligere i år da han hoppet 6,22 meter i et stevne i Frankrike i februar.

– Han flyr høyere og høyere for hvert år. Han nærmer seg himmelen, utbrøt NRKs kommentator Jann Post da Duplantis snek seg over lista.

SVENSK: Armand Duplantis. Foto: YVES HERMAN / Reuters / NTB

Tidligere søndag kveld ble det verdensrekord på 5000 meter for kvinner da etiopiske Gudaf Tsegay løp på 14.00,21. Deretter satte Jakob Ingebrigtsen europarekord på 3000 meter.