Den ansatte kvinnen i Formel 1-laget Red Bull som anklaget teamsjef Christian Horner for «kontrollerende atferd», ble torsdag suspendert.

Han vi ikke gå inn på årsaken.

– Ingen kommentar, sier Red Bull-sjefen til BBC i Jeddah.

Ifølge BBCs opplysninger skal årsaken være at hun ikke var ærlig. Horner understreker at Red Bulls styre avviste klagen i forrige uke.

Men Red Bulls motorpartner Honda ber om flere detaljer.

– Vi har ikke fullstendig oversikt over saken. Derfor kan ikke Honda gi noen detaljerte kommentarer. Vi ser frem til å få full klarhet i dette så snart som mulig, sier en talsmann for en av de største motorprodusentene i verden.

I BBC-intervjuet sier Horner at det er på tide å sette sluttstrek kontroversen rundt anklager om hans oppførsel.

Men ikke alle er like imponert over Red Bulls håndtering. På TikTok og andre sosiale medier flommer det over med fans – i stor grad kvinner – som er misfornøyde med håndteringen av saken.

BBC-journalisten Claire Cottingham er blant de som har satt ord på misnøyen som florerer.

– Problemet her er at når Red Bull ikke forklarer hva som foregår her, så påvirker det alle kvinner i verden. Fra utsiden virker det som to ting: At kvinner ikke har en stemme og hvis de bruker den vil de bli suspendert, skriver Cottingham på X/Twitter.

– Det er i både Red Bulls og kvinners interesse å forklare dette, skriver hun torsdag, kvelden før den internasjonale kvinnedagen.

Horner ble anklaget for upassende oppførsel, noe han benekter.

– Det er blitt gjort altfor mye ut av dette, hevder Horner.

– Nå er tiden inne for å sette punktum og gå videre, legger han til.

Horner argumenterer med at granskingen fra en uavhengig London-advokat inneholdt 60 timer med vitnemål. Den ga en 150 siders rapport. Horner ble frikjent for anklagene.

Han sier at saken ble håndtert på en profesjonell måte internt, og at en uavhengig advokat gransket saken og forkastet klagen.

Christian Horner hevder at saken for vært svært vanskelig for ham. Konen – eks-Spice Girls-artisten Geri Halliwell, skal ha bedt ektemannen kutte alle bånd til den suspenderte kvinnen.

STØTTENDE: Geri Halliwell og Christian Horner i Bahrain sist helg. Foto: ALI HAIDER / EPA / NTB

– Jeg er så heldig at jeg har en fantastisk familie og en veldig støttende kone. Dette har vært veldig utfordrende, mener han.

Max Verstappens far har bedt Horner om å gå av. Jos Verstappen mente situasjonen var ødeleggende for laget. Max Verstappen tok på sin side ikke stilling i konflikten mellom faren og teamsjefen.

– Jeg har snakket med Jos. Det er i alles interesse at vi blir enige om å gå videre og fokusere på fremtiden, sier Christian Horner ifølge BBC.

Max Verstappen vant den første VM-runden i Bahrain sist helg.

Han skal være villig til å forlate Red Bull for Mercedes – om det skulle bli nødvendig.

Vil du lese mer om førerne, lagene, banene og duellene i 2024-sesongen? VGs store Formel 1-magasin kan kjøpes i vår nettbutikk (fri frakt!)