Mens flertallseieren av hele Red Bull-konsernet - thai-milliardæren Chalerm Yoovidhya - skal være Horners fremste støttespiller, er verdensmester Max Verstappen og hans far på den andre siden.

Lenger ned skal Viaplay-ekspert Stein Pettersen forklare mer av maktkampen - men her er først en liten gjennomgang:

– Det er flere teorier rundt hva som har forårsaket konflikten innad i Red Bull, sier Stein Pettersen, ekspert på Viaplays Formel 1-sendinger.

– Det mest sannsynlige slik jeg ser det, er at Christian Horner har hatt som mål å ta Red Bull Technology Group ut av kontroll av eierselskapet Red Bull GmbH, og sette det opp som et uavhengig selskap. Ikke ulikt slik vi nå ser at Mercedes-teamet er organisert, eid av Daimler AG, INEOS og teamsjef Toto Wolff.

Dette sa Max Verstappen etter løpet i Saudi-Arabia:

Red Bull Technology Group inkluderer Formel 1-teamet, motorprodusenten og et selskap som skal utvikle sportsbiler.

Stein Pettersen fortsetter:

– Det som synes ganske klart, er at Horner har støtte fra majoritetseieren Chalerm Yoovidhya, også når det gjelder planene om å flytte motorsportaktiviteten ut av hovedselskapet. Om dette ikke hadde vært tilfelle, hadde han trolig vært ute av teamet allerede. I tillegg til Yoovidhya har også Christian Horner støtte fra Red Bulls sportssjef Oliver Mintzlaff.

Stein Pettersen

F1-ekspert, Viaplay

– Helmut Marko?

– Mye kan tyde på at Marko står på den andre siden av konflikten, og at Max Verstappen og hans far Jos ser på ham som viktigere til å ivareta Verstappens interesser, og dermed har tatt ekstreme virkemidler i bruk i kampen. At flere av lekkasjene kommer via en journalist i Die Telegraf som står Verstappen-familien nær, er vel ikke med på svekke akkurat den mistanken.

Vil du lese mer om førerne, lagene, banene og duellene i 2024-sesongen? VGs store Formel 1-magasin kan kjøpes i vår nettbutikk (fri frakt!)