Trønderen lever proffdrømmen i en uke på prøvespill i NEC Nijmegen.

Søndag reiste Åsen til Nijmegen for en ukes prøvespill hos den nederlandske 1.divisjonsklubben med ambisjoner om opprykk til Æresdivisjonen.

Slik han også gjorde i 2009 da den daværende Strindheim-spilleren til slutt gikk til Rosenborg. Der fikk han begrensede muligheter til å spille på a-laget, før han har blomstret på tre og et halvt år i Ranheim. Det gjorde at flere klubber, deriblant Rosenborg, ønsket midtbanespilleren i sommer, men til slutt takket Åsen nei til en retur til Lerkendal.

Nå skal flere norske klubber og utenlandske klubber som NEC Nijmegen ønske 23-åringens tjenester, uten at trener Ruud Brood ønsket å si annet enn at Åsen spilte 90 minutter i en treningskamp onsdag, og scoret ett mål.

Han ville ikke utdype mer ovenfor enn at det er for tidlig å si noe om en overgang da Adresseavisen var i kontakt med klubben torsdag ettermiddag.

Ønsker å spille på et høyere nivå

Det samme sa hovedpersonen selv Adresseavisen snakket med ham på telefon onsdag, noen timer før treningskampen mot AWC fra lavere divisjoner.

- Akkurat nå sitter jeg på et hotellrom og venter mellom treningsøktene her. Jeg trente med laget mandag, og har økter onsdag, torsdag og fredag før jeg reiser hjem. Jeg har blitt godt mottatt i garderoben, og det virker som en bra gjeng.

- Men hva som skjer etter fredagen. Det aner jeg ikke, sier Åsen som senest i sommer gjentok ovenfor Adresseavisen drømmen om å spille på et høyere nivå enn norsk 1. divisjon.

Flere klubber interessert

Og da Ranheim røk i jakten på eliteseriespill trengte Åsen tid på å fordøye følelsene.

- Det har gått mange tanker i hodet etter at kvaliken røk. Jeg var en skuffet mann en stund etter det. Samtidig er jeg nøktern rundt dette. Både med tanke på treningsoppholdet og framtida generelt. Jeg har kontrakt med Ranheim, og drar tilbake og trener med dem når denne uka er over. Vi skal trene ut november, og har fri i desember. Så får vi se, sier Åsen, som denne uken bekreftet ovenfor avisen Nordlys at en klubb som Tromsø også kunne være interessant.

Den nyopprykkede eliteserieklubben tok kontakt med Ranheim for mulighetene for overgang i sommer, og skal fortsatt være interessert i heimdalingen, ifølge den samme lokalavisen.

- Det er en stor klubb i norsk sammenheng, og det er smigrende å høre at det er interesse derfra, sa han.

- Selvfølgelig vil jeg spille på høyeste nivå, det er ikke tvil om det, og jeg føler at jeg virkelig har lyst til å ta steget opp i eliteserien nå, slo Åsen fast ovenfor avisen.

- Ingen konkrete henvendelser

Han signerte i sommer en ny kontrakt med Ranheim som løper ut 2016-sesongen. Dermed må klubber som Tromsø og NEC Nijmegen ut med sjekkheftet dersom de ønsker å konkretisere interessen.

- Det nytter ikke å svare på hvilken sum som skal til for å slippe Gjermund, men alle spillere kan selges. Vi er en utviklingsklubb og skjønner at klubber på høyere nivå kan være interesserte i ham. Men det er ikke sånn at vi må selge ham, sier Ranheims sportslige leder, Stig Winsnes.

- Det har vært ingen henvendelser på ham i høst utover Nijmegen, der vi har respondert. Vi har ikke fått noen andre signaler fra dem, annet enn at de vil se på ham. Historikken er slik at de har hatt følere på ham siden han var på prøvespill for noen år siden. Vi hadde en liten runde med Tromsø i sommer, men konkluderte med at det var uaktuelt da. Siden har vi ikke hørt noe, sier Winsnes.

Bye, bye til Bye?

Det er ikke bare Gjermund Åsen som ønskes av andre klubber. Bendik Bye har fått et nytt kontraktstilbud av Ranheim, men skal være svært nær en overgang til Levanger.