Denne helgen braker det løs med hopprenn både i normalbakke og stor bakke i Granåsen. Landslagstreneren, Alexander Stöckl, Rune Velta, Anders Fannemel og Trønderhopps egen hopper, Johann Forfang, er alle klar til helgens mesterskap i plast.

- Foreløpig jobber jeg med å omstille meg til å hoppe med isspor. Jeg har ikke satt noen forventninger til helgens løp, men jeg håper på å være oppi toppen, forteller Forfang.

Snøfall

Nå er det ikke lenge til snøen faller, noe den unge skihopperen gleder seg kraftig til.

- Jeg trives mye bedre på is enn på porselen, for å si det sånn. Jeg gleder meg veldig til sesongen og føler meg klar, fortsetter 20-åringen fra Tromsø.

Unggutten slet med bihulene og ble operert i sommer. Nå føler han seg i god form før vinterens mange hopprenn.

- Jeg har testet bra for tiden og har fått trent på andre ting utenfor bakken etter operasjonen. Jeg var sengeliggende i noen uker, men helsen er bedre nå enn den en gang var, sier han videre.

Hoppkometen tror på ny sensasjonsvinter tross skadeavbrekk. Han håper på en enda bedre sesong enn i fjor

Trenerskryt

Alexander Stöckl skryter godt av trønderhopperen. Han tror at unggutten kan havne i toppen.

- Johann har veldig gode forutsetninger for å bli en fantastisk skihopper. Han har vist det med pallplassering i skiflyvning og han jobber veldig hardt med å få ut det beste av seg selv, sier landslagstreneren.

Norge på 3.-plass i sommerhopp: - Dette lover bra

Videre er han glad for å ha Forfang med i helgen, slik at unggutten får trent på hopp og konkurranse.

- Det er viktig å ha han med. Han har ikke fått hoppet mye i sommer på grunn av operasjonen i bihulene. Han har trent fysisk, men mangler trening fra hoppbakken, fortsetter Stöckl.

Mangel på trøndere

Det er ikke like mange trøndere å følge i hoppbakken, som det en gang var. Det tror ikke landslagstreneren blir noe problem i fremtiden.

- Grunnen til at det er mindre trøndere nå, er for at mange har sluttet. Rett og slett. Vi ser en svingning i generasjonene og det er det Trønderhopp befinner seg i nå, sier han til Adresseavisen.

Alexander Stöckl mener at Norge har god tid til å bygge et bra lag før OL i 2018.

Samtidig skryter han også av måten det blir jobbet med unge hoppere i Trøndelag.

- Jeg synes de jobber veldig profesjonelt og jeg tror ikke at det tar lang tid før den neste generasjonen er på et bra nivå, sier han.

- Tror du det blir flere trøndere i fremtiden?

- Ja. De har en ung generasjon som er på vei opp, men som ikke er helt klar ennå. Også har de noen i toppen med Johann Forfang og Andreas Stjernen.

Stas for unggutten

Forfang synes også at det er stas å få ros fra treneren.

- Det er artig. Som jeg sa, så har jeg testet ganske bra for tiden og det er gøy at man blir lagt merke til, fortsetter unggutten.

Landslagssjef Stöckl mener Forfang ble mobbet

Han tror formen i bakken kommer og har satt seg klare sesongmål.

- Målene er å få delta på VM i skiflyvning og hoppuken. Det er de store målene for sesongen. Jeg ønsker selvfølgelig også å være med på alle rennene på hjemmebane. Både her i Granåsen og i Vikersund og Oslo, avslutter trønderhopperen fra Tromsø.

Johann Forfang i aksjon på trening før NM i plast i Granåsen. Foto: MARIANN DYBDAHL
Foto: MARIANN DYBDAHL