Business F1 Magazine skrev at det kom en kommentar fra Mercedes-sjefen Toto Wolff som kun kan ha vært basert fra informasjon fra noen som sitter i Formel 1-ledelsen - som kona Susie Wolff er en del av etter som hun er sjef for kvinneserien F1 Academy.

Susie Wolff uttalte at hun var «dypt fornærmet» over beskyldningene og karakteriserte dem som både «skremmende og kvinnefiendtlige».

Det ble også hevdet at teamsjefer hadde klaget til FIA (det internasjonale bilsportforbundet).

Samtlige av de andre Formel 1-teamene uttalte at de ikke hadde lagt inn noen klage - og etter kort tid meddelte FIA at de la bort granskningen.

Men da hadde saken allerede vakt harme hos mange i miljøet, også Lewis Hamilton, selv Mercedes-fører, som uttalte dette på en pressekonferanse under FIAs medaljeutdeling i Baku i helgen, gjengitt av Autosport:

– Jeg synes det er skuffende å se at FIA har forsøkt å stille spørsmål ved integriteten til en av de mest utrolige kvinnelige lederne vi noen gang har hatt i sporten vår, Susie Wolff, uten å stille spørsmål, uten noen bevis, og så bare si «beklager» til slutt.

– Det er bare uakseptabelt, fastslår syv ganger Formel 1-verdensmesteren.

Lewis Hamilton fortsetter:

– Det er visse individer i ledelsen i FIA som hver gang vi prøver å ta et skritt fremover, prøver å trekke oss tilbake. Og det må endres.

Hamilton gjentok også sin mantra om større mangfold i Formel 1-sporten, som er veldig dominert av hvite menn.

– Vi har en så utrolig mulighet og et naturlig ansvar for endring, sier Lewis Hamilton.