Sandnes: – I det siste så har jeg hatt avtrekksvegring. Det vil si at jeg er litt for redd for at skuddet skal bli dårlig, så jeg bruker lang tid på å overtale meg selv til å skyte, sier Isene.

Hun sammenligner det med å være skihopper og å komme helt til hoppkanten uten å ha kommet seg ned på huk ennå. Da er du ikke klar til å hoppe.

– Formen min er stigende, men vi får se om det er tidsnok. For ett par uker siden ville det vært uaktuelt å se for seg å komme til finalen, men nå har jeg et håp om det, smiler hun.

– Håper på finaleplass

I fjor ble hun skytterprinsesse for andre gang under den historiske kongeskytingen på Oppdal. Den tre timer(!) lange finalen avsluttet på mest dramatiske vis ved at hele ni skyttere måtte ut i omskyting. Da var Isene iskald, og ble landsskytterstevnets beste kvinne med sin femteplass.

– I fjor var det bare å møte opp og gjøre ting på autopilot. Jeg var så godt forberedt, og i så god form, sier fjorårets skytterprinsesse, før hun fortsetter:

– Men jeg husker at jeg sa omtrent det samme til deg da jeg pratet med deg før skytingen i fjor også, men plutselig så gikk det likevel, ler Isene.

– Føler du et større press i år etter å ha blitt skytterprinsesse i fjor?

– Det er mange som prater om det, og som har en slags forventning til at jeg skal gjøre det godt, men jeg biter ikke så hardt på det presset. Jeg føler selv at jeg mangler det treningsgrunnlaget som de aller beste har, men målet mitt er selvsagt å komme til finalen, sier hun.

– Veldig spent

I går kveld representerte Mona Isene, skytterektemannen Otte Hårstad, Anita Jære og Mikkel Voll Stokkli fra Rennebu Gauldal i samlagsskytingen. De endte på en 23.plass, men Isene fikk en god gjennomkjøring, og klarte seg greit som sistemann, selv om laget allerede lå langt bak da hennes tur kom.

I dag er det klart for de siste innledende rundene i baneskytingen, og det vil bli klart om skytterprinsessen klarer å kvalifisere seg til finalen.

– Det er noe spesielt med Landsskytterstevnet. Hele stemningen er utrolig, så man blir alltid veldig spent. Men jeg gleder meg, og håper jeg klarer å få ut mitt aller beste, sier Isene.