Man kan trygt si at årets sesong har ikke gått helt som planlagt for den 19 år gamle Byåsen-spilleren.

For Daniel, som i motsetning til RBK-legende og far Erik Hoftun, er midtbanespiller og ikke midtstopper, brakk foten rett før seriestart i mars. Det etter måneder med forberedelser til en sesong der han skulle ta nye steg. Men Hoftun trodde det bare var en vanlig smell, og trente videre i litt over en uke.

–Det var ganske smertefullt, men jeg trodde ikke at det skulle være noe brudd. Jeg fikk meg et spark på trening, og måtte gå av. Så trente jeg som vanlig, men med smerter, før jeg hadde så store smerter at vi måtte ta røntgen, sier Hoftun.

Brudd på leggen

Og da ble det konstatert et lite brudd på utsiden av den venstre leggen. Men Byåsen-spiller var «heldig» da det ble konstatert at skaden ikke var av det alvorlige slaget. Etter tre uker på krykker kunne han trene lett igjen, og i midten av mai – kun syv uker etter uhellet – var Hoftun tilbake i vanlig fotballtrening og kamp.

Hoftun fikk ti minutter som innbytter da Byåsen tapte 1-2 for Nardo 18. mai, men rakk ikke å være lenge tilbake i aksjon før uhellet var ute igjen. For på trening uken etter fikk han smerter rundt ankelen på samme fot.

–Legene trodde det skyldtes smerter fra det gamle bruddet. Derfor fikk jeg beskjed om å bare kjøre på, og jeg startet også mot Gjøvik helgen etterpå, sier han. Men der måtte ulykkesfuglen gå av i pausen med store smerter i ankelen. Han fortsatte å trene med laget i et par uker, før han bestemte at nok var nok, og gikk til legen som fikk ordnet med en MR-undersøkelse.

Samme fot – nytt brudd

Og i forrige uke kom svaret: Hoftun hadde brukket et ben i ankelen.

–Jeg skjønte absolutt ingenting. Det gjorde ikke så vondt, og jeg aner ikke hvordan det skjedde annet enn at jeg begynte å kjenne det etter en trening, sier Hoftun, som dermed til sammen i år har spilt flere uker med skjør benstruktur, uten at han vil karakterisere seg selv som en «tøffing».

Etter opptrening i styrkerommet i vår, og nye seks uker på sidelinjen i perioden som kommer, kan det positive med det lille skademarerittet vises på en strand nær deg i sommer:

–Det har blitt mye tid på sykkelen eller med styrketrening. Jeg har i det minste fått en bra sommerkropp, flirer en galgenhumoristisk ulykkesfugl.